Ένα μήνα μετά την τραγική απώλεια του Αντώνη Συκάρη, του κορυφαίου Έλληνα ορειβάτη που έχασε την ζωή του στα Ιμαλάια, κατέστη δυνατό να περισυλλεχθεί η σορός του.
Μετά από πολλές προσπάθειες, η τελευταία ορειβατική αποστολή έφερε εις πέρας το δύσκολο εγχείρημα και όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση η σορός του 60χρονου ορειβάτη μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο Base Camp του Dhaulagiri.
Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση
Μετά απο έναν ολόκληρο μήνα προσπάθειας και ματαίωσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε απο το Base Camp στις 9 Μαΐου, κατάφερε επιτέλους να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη μέχρι.
Επόμενο βήμα αποτελεί η αερομεταφορά του μέχρι την Kathmandu του Nepal.
Ευελπιστούμε ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την πορεία του ελικοπτέρου μέχρι το Base Camp, καθότι σήμερα απέτυχε η πρώτη προσπάθεια αερομεταφοράς.
Αφού ολοληρωθεί και αυτό το βήμα, στην Kathmandu θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τις σωρού, που αναμένεται να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες.
skai/ photo fb scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ποιά ενέργεια του Τραμπ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» ο Πούτιν; vid
- Η αναφορά της Ζαχάροβα στον Μινώταυρο
- Ρώμη: Έσπασε χαυλιόδοντας του μαρμάρινου “μικρού ελέφαντα”, διάσημου γλυπτού του Μπερνίνι, vid
- Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ καλεί τον ΔΟΕ να μην ασχολείται με την «κλιματική αλλαγή»
- Ρεκόρ για τον Σταμάτη Γονίδη και το τραγούδι “Δικιά μου είναι η ζωή” – Έφτασε τις 14 εκατ. προβολές
- Φονική έκρηξη στα Τρίκαλα: Προφυλακιστέος ο ιδιοκτήτης της μπισκοτοβιομηχανίας μετά την απολογία του
- Μεξικό: Ένας 36χρονος νεκρός και οκτώ παιδιά τραυματισμένα σε επίθεση σε πάρκο
- Νίκη Κεραμέως: Η ανεργία στην Ελλάδα χαμηλότερη από Ισπανία, Σουηδία, Φιλανδία και Γαλλία
- Πολωνία: Επίσκοπος δικάζεται με την κατηγορία της συγκάλυψης σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς
- 650 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω έντονων καιρικών φαινομένων στην Κεντρική Μακεδονία









