Τον Μάρτιο, ο Πούτιν απαίτησε από τις χώρες που θεωρεί εχθρικές να πληρώσουν για φυσικό αέριο και πετρέλαιο σε ρούβλια.
Συγκεκριμένα ζήτησε να ανοιχθούν λογαριασμοί στη Gazprombank που θα μετατρέπουν σε ρούβλια τις πληρωμές σε ευρώ και δολάρια
Η Πολωνία και η Βουλγαρία αρνήθηκαν να συμμορφωθούν και ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom, έκλεισε τις στρόφιγγες. Το Κρεμλίνο είπε ότι το ίδιο θα συμβεί σε οποιονδήποτε άλλον απορρίψει τους νέους όρους πληρωμής.
Όπως αναφέρεται στην προεδρική απόφαση, η ομάδα εργασίας θα δημιουργήσει «μια υποδομή για διεθνείς πληρωμές, συμπεριλαμβανομένων αυτών σε ρωσικά ρούβλια, με εμπορικούς εταίρους από ξένα κράτη που πραγματοποιούν εχθρικές ενέργειες κατά της Ρωσίας».
Όπως αναφέρει το Reuters, η ομάδα θα εξετάσει επίσης τους όρους πληρωμής σε ρούβλια και άλλα εθνικά νομίσματα με φιλικές χώρες – στις οποίες περιλαμβάνονται η Κίνα και η Ινδία, αν και δεν κατονομάζονται.
Η ομάδα — της οποίας θα ηγείται ο προεδρικός σύμβουλος Μαξίμ Ορέσκιν και θα περιλαμβάνει κορυφαία στελέχη όπως η επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Elvira Nabiullina — έχει επίσης επιφορτιστεί με την εξεύρεση μέτρων για τη μείωση των κινδύνων που συνδέονται με το πάγωμα σχεδόν του μισού των συναλλαγματικών διαθεσίμων της Ρωσίας ύψους 640 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
naftemporiki/ photo vid scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Με τις ευλογίες του ΔΝΤ η οικονομική «αιμορραγία» της Ε.Ε. για τον Ζελένσκι
- Αυτό που έχει ξεκαθαρίσει η Μόσχα και δείχνουν να κατανοούν, υπό τις παρούσες συνθήκες, οι ΗΠΑ
- Παράταση υποβολής αιτήσεων εγγραφής στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
- Το μέλλον της Γροιλανδίας κρέμεται από μία κλωστή, σύμφωνα με πρώην πρωθυπουργό της περιοχής
- Το βίντεο Μητσοτάκη για την παραλαβή της φρεγάτας «Κίμων» – Από την υπογραφή μέχρι την άφιξη στη Σαλαμίνα
- Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Ουτρέχτης – Κατέρρευσαν κτίρια, τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες, vid
- Νέα έκρηξη του Κιλαουέα στη Χαβάη – Δείτε βίντεο με το εντυπωσιακό συντριβάνι λάβας
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Κούβα σε σχέση με την ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες από τον τυφώνα Μελίσα
- Φωτιά σε υπαίθριο χώρο στη Δάφνη Αττικής – Στο σημείο 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα
- Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στα Χανιά – Βεβαίωση 111 παραβάσεων και αντίστοιχη επιβολή διοικητικών προστίμων
Κύρια Θέματα









