που έχουν οχυρωθεί μαζί με Ουκρανούς μαχητές, στο εργοστάσιο χάλυβα του Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, διαβεβαίωσε το Κίεβο.
«Δηλώνω επίσημα και δημοσίως ότι δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία συμφωνία που να αφορά έναν ανθρωπιστικό διάδρομο από το Αζοφστάλ σήμερα», έγραψε στο Telegram η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ, λίγο μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι θα σταματήσει τις εχθροπραξίες για να επιτρέψει την εκκένωση αμάχων.
«Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι ένας ανθρωπιστικός διάδρομος ανοίγει με τη συμφωνία και των δύο πλευρών. Ένας διάδρομος που ανακοινώνεται μονομερώς δεν παρέχει ασφάλεια και επομένως δεν είναι ένας ανθρωπιστικός διάδρομος», σημείωσε η Βερεστσούκ, στην ανάρτησή της.
Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax το ρωσικό υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε κατάπαυση πυρός και διάνοιξη ανθρωπιστικού διαδρόμου προκειμένου να απομακρυνθούν οι άμαχοι που είναι εγκλωβισμένοι στο εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο χαλυβουργείο βρίσκονται μεταξύ 300 και 1.000 αμάχων.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μετρό Νέας Υόρκη vs μετρό Μόσχας! Δείτε απλά το ΒΙΝΤΕΟ και θα καταλάβετε
- Black Rabbit: Το σκοτεινό δράμα με τους Jason Bateman και Jude Law είναι ο άξιος “διάδοχος” του Ozark
- Ο Τραμπ είπε πως διαφωνεί με τον Στάρμερ στο θέμα της αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους
- Συνάντηση του Μαχμούντ Αμπάς με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα
- Σοκαριστικό ατύχημα σε τσίρκο: Ακροβάτισσα που χόρευε κρεμασμένη από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό,vid
- Αυτά που έλεγαν οι Γερμανοί στους Έλληνες, ετοιμάζονται να τα ζήσουν οι ίδιοι
- Χειροπέδες σε 67χρονο για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Αττικής
- Συνάντηση Χατζηδάκη με ανώτερo αξιωματούχο του ΚΚ Κίνας
- «Ο Πούτιν με έχει απογοητεύσει», λέει ο Τραμπ, video
- 700.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία
Κύρια Θέματα

















