Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις πως ο Εμανουέλ Μακρόν θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 24 Απριλίου απέναντι στην ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λεπέν.
«Το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει», δήλωσε ο Καστέξ στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France inter. «Βάζει κανείς τον Εμανουέλ Μακρόν και την Μαρίν Λεπέν στο ίδιο επίπεδο. Αλλά υπάρχουν βασικές διαφορές».
Η Λεπέν κατεβαίνει ως αντίπαλη του κεντρώου Μακρόν στις εκλογές, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν τον Μακρόν να προηγείται ενόψει του δεύτερου γύρου της ψηφοφορίας την Κυριακή.
Ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι η Λεπέν «θα παραδώσει την κυριαρχία της Γαλλίας στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τη Ρωσία» εάν εκλεγεί, έχοντας στο παρελθόν εκφράσει θαυμασμό για τον Ρώσο πρόεδρο.
«Άκουσα στις προτάσεις της Μαρίν Λεπέν για τη διεθνή πολιτική….Είναι το τέλος της γαλλικής κυριαρχίας», δήλωσε ο Λεμέρ, προσθέτοντας ότι η νίκη της θα οδηγήσει σε συμμαχία με τον Πούτιν, απουσία προστασίας από το ΝΑΤΟ και διακοπή σχέσεων με τη Γερμανία.
cnn/ photo vid scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Φέρτε με πίσω στην Ελλάδα” – Ο λόγος που Γερμανίδα θέλει να επιστρέψει στη χώρα μας! vid
- Oktoberfest 2025 στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης με δωρεάν είσοδο
- Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χτυπούν Ουκρανούς στο Ιζιούμ
- Προς αλλαγή προπονητή ο Παναθηναϊκός μετά τη νέα «γκέλα»
- Όταν ο Τραμπ είχε πιάσει… επ’ αυτοφώρω βασιλιά χώρας να κοιμάται, video
- Eurobasket: Αυτό δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης μετά το χάλκινο της Εθνικής
- Ιράν: Ο Πεζεσκιάν καλεί τις μουσουλμανικές χώρες να διαρρήξουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ
- Τάραξαν τον Μεντβέντεφ και προειδοποιεί με «πόλεμο μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας»
- Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Ρουμανία κατήγγειλε μια “πρόκληση” του Κιέβου
- Θεσσαλονίκη: Νεαροί “είχαν ρημάξει” αυτοκίνητα λουόμενων σε περιοχές του δήμου Θερμαϊκού
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΓΕΡΜΑΝΙΑ


ΟΣΕ

ΚΑΙΡΟΣ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΤΡΕΝΑ

ΣΠΙΤΙΑ

ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
