Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (ΣΕΚ) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εγκληματική οργάνωση που μετέφερε συστηματικά από τη Βουλγαρία λαθραία αιθυλική αλκοόλη (οινόπνευμα).
Η εγκληματική οργάνωση, όπως προέκυψε από την έρευνα, δρούσε τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2021, διοχετεύοντας τη λαθραία αιθυλική αλκοόλη σε ποτοποϊίες στην Αττική και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με σκοπό την παρασκευή παράνομων αλκοολούχων ποτών, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη. Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, εκτιμάται ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ανέρχονται σε πάνω από 660.000 ευρώ.
Η λαθραία αιθυλική αλκοόλη μεταφέρονταν με βυτιοφόρα οχήματα, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπου είχαν πρόσβαση μόνο με τηλεχειριστήριο, ενώ για να μην αποκαλύπτεται η δράση τους, εξέδιδαν παραστατικά σύμφωνα με τα οποία μετέφεραν άλλα ειδή υγρών, που δεν έχουν Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η αντίστροφή μέτρηση για το «ξήλωμα» της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε όταν αστυνομικοί, κατά την διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, εντόπισαν ένα βυτιοφόρο όχημα να παραδίδει σε ποτοποϊία του νομού Φθιώτιδας αιθυλική αλκοόλη, με παραστατικά μεταφοράς «υγρού καθαρισμού πιάτων» και παραλήπτη εταιρία στην Ιταλία.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν ο οδηγός του βυτιοφόρου και ο ιδιοκτήτης της ποτοποιίας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τρία άτομα που αναζητούνται.
Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή κλιμακίου του Τελωνείου Στυλίδας, στην επιχείρηση ποτοποϊίας καθώς και σε αποθηκευτικούς χώρους, οικία και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– βυτιοφόρο όχημα,
– 21.000 λίτρα λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης,
– μηχανολογικός εξοπλισμός ποτοποιίας,
– πλαστικές δεξαμενές κενές περιεχομένου,
– αυτοκίνητο και VAN,
– κινητά τηλέφωνα και έγγραφα.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
skai/ photo pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κλειστά αύριο Πέμπτη τα σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου λόγω της κακοκαιρίας
- Τα λουλούδια που κάθε άνοιξη μετατρέπουν λόφο της Ιαπωνίας σε ένα γαλάζιο υπερθέαμα (BINTEO)
- Ο al-Sharaa της Συρίας έγινε viral στο Λονδίνο για ένα… μπουκάλι (Vid)
- «Μπλόκο» Πούτιν! Ξεκαθάρισε στον Αρμένη πρωθυπουργό πως έχουν τα πράγματα με την ΕΕ
- Η ΕΕ προσφέρει 2 εκατομμύρια ευρώ ως παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Κούβα
- Κλειστά τα σχολεία και οι δομές εκπαίδευσης αύριο Πέμπτη στον δήμο Καρδίτσας
- Μετά τα ΗΑΕ, επόμενος σταθμός η Σαουδική Αραβία για τον υπ. Άμυνας
- Στενά του Ορμούζ: Την εμπλοκή της Κίνας ζητά ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας
- Συνελήφθησαν στην Τσεχία 2 Πολωνοί για εμπρησμό σε εργοστάσιο κατασκευής drones για την Ουκρανία
- Τραγικός απολογισμός: Πάνω από 1.300 οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο









