ανέφερε την Παρασκευή ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας TRT Haber, σύμφωνα με το ahvalnews.
“Η παραπληροφόρηση είναι μια απειλή που θα επιστρέψει και θα μας χτυπήσει όλους σαν μπούμερανγκ”, δήλωσε στο TRT ο αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Mahir Ünal.
“Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δύο κόκκινες γραμμές για τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, τις προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας και την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, διότι η παραπληροφόρηση είναι εξίσου επικίνδυνη με την τρομοκρατία”, συνέχισε ο Ünal. Το AKP εργάζεται πάνω στην πρόταση για σχεδόν οκτώ μήνες, είπε.
Ο νέος νόμος θα περιλαμβάνει άρθρα για την έκδοση ποινών φυλάκισης για την εν γνώσει διάδοση ψευδών πληροφοριών στο διαδίκτυο. Θα ρυθμίζει επίσης τη διαδικτυακή δημοσιογραφία, δήλωσε.
Οι εκπρόσωποι των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης θα αντιμετωπίζονται ως φυσικά πρόσωπα, αντί για νομικά πρόσωπα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Οι νόμοι της Τουρκίας για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικαιροποιήθηκαν τον Ιούλιο του 2021, ώστε να απαιτείται από τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να ανοίγουν γραφεία στο εσωτερικό της χώρας και να διορίζουν εκπροσώπους που να είναι Τούρκοι πολίτες. Όσοι αρνούνται αντιμετωπίζουν πρόστιμα εκατομμυρίων λιρών, περιορισμό στις ταχύτητες και πιθανές απαγορεύσεις.
(Capital – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοκαριστικό βίντεο από ατύχημα σε τσίρκο: Ακροβάτισσα που χόρευε κρεμασμένη από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό
- Χειροπέδες σε 67χρονο για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Αττικής
- Συνάντηση Χατζηδάκη με ανώτερo αξιωματούχο του ΚΚ Κίνας
- «Ο Πούτιν με έχει απογοητεύσει», λέει ο Τραμπ, video
- 700.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία
- Χάος στην αλβανική Βουλή: Ο Ράμα «έχρισε» την πρώτη «AI Υπουργό» – ΒΙΝΤΕΟ
- Χαλκιδική: Κινητοποίηση για αλλοδαπό δραπέτη των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας
- Για «ιστορική συμφωνία για την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη» μιλά ο Τραμπ από τη Βρετανία, video
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Δεν θα χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τις αγροτικές επιδοτήσεις
- Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Όρκες αναποδογύρισαν σκάφος!
Κύρια Θέματα

















