διηγήθηκαν χθες ότι διέφυγαν από τον πόλεμο στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό για να ανακαλύψουν τελικά μια “γενοκτονία” στις ΗΠΑ και ζήτησαν να ασκηθεί δίωξη κατά του εμπλεκόμενου αστυνομικού.
Ο 26χρονος Πάτρικ Λιόγια σκοτώθηκε στη διάρκεια οδικού ελέγχου στο Γκραντ Ράπιντς στις 4 Απριλίου και είναι το πιο πρόσφατο θύμα που αναγράφεται σε έναν μακρύ κατάλογο Αφροαμερικανών που έχουν σκοτωθεί από αστυνομικούς στις ΗΠΑ.
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τέσσερα βίντεο από το συμβάν, και στο ένα από αυτά φαίνεται ένας αστυνομικός να είναι ξαπλωμένος πάνω στην πλάτη του Πάτρικ Λιόγια και μετά να τον πυροβολεί, απ’ό,τι φαίνεται, στο κεφάλι.
Οι δικηγόροι της οικογένειας του Λιόγια συνέκριναν τον θάνατό του με τις εκτελέσεις Ουκρανών αμάχων από Ρώσους στρατιώτες, λέγοντας ότι δεν θέλουν ευνοϊκή μεταχείριση, παρά μόνον “δίκαιη δικαιοσύνη”.
Ο εν λόγω αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα μετ’αποδοχών εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας που διεξάγει η αστυνομία της πολιτείας του Μίσιγκαν, δήλωσε προχθές, Τετάρτη, ο επικεφαλής της αστυνομίας του Γκραντ Ράπιντς Έρικ Γουίνστρομ.
Η μητέρα του Πάτρικ Λιόγια είπε ότι πίστευε πως είχε έρθει “σε μια ασφαλή χώρα”, όταν η οικογένειά της μετανάστευσε από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.
“Τώρα ο γιος μου σκοτώθηκε από σφαίρα”, συνέχισε η Ντόρκας Λιόγια με δάκρυα στα μάτια, ενώ ο πατέρας του Πάτρικ, ο Πίτερ, έκανε λόγο για “γενοκτονία” στις ΗΠΑ. Οι δύο γονείς μιλούσαν μέσω διερμηνέα.
Ένας καυγάς ξέσπασε ανάμεσα στον Πάτρικ Λιόγια και τον αστυνομικό έπειτα από οδικό έλεγχο και λίγο πριν από τον πυροβολισμό, οι δύο άνδρες φαίνεται να παλεύουν πεσμένοι στο έδαφος για το τέιζερ του αστυνομικού.
(ΦΩΤΟ:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Lahaina Noon: Ένα μοναδικό φαινόμενο στη Χαβάη που “σβήνει” τις σκιές δύο φορές τον χρόνο, vid
- Ραγδαίες εξελίξεις για την ΑΟΖ: Τι αποφάσισαν Ελλάδα και Λιβύη
- Εκτίμηση «βόμβα»: Ο ΟΗΕ θα μπορούσε να εξουσιοδοτήσει «στρατιωτική δράση» για την Γάζα;
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως 22 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων
- Πούτιν και Μόντι συζήτησαν για την Ουκρανία
- Ψηφιακή πλατφόρμα για τις… φοροελαφρύνσεις της ΔΕΘ ανακοίνωσε ο Πιερρακάκης
- Σπάνια πλάνα με τον Πούτιν να χειρίζεται πιστόλι, video
- Ο Ν. Δένδιας θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον υπουργό Άμυνας της Κροατίας
- «Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αυξήσει την αξία του παγκόσμιου εμπορίου κατά σχεδόν 40% έως το 2040»
- «Μέλος του ISIS» δήλωνε ο 32χρονος αλλοδαπός που επιτέθηκε σε γυναίκες και συνδέεται με εμπρησμούς