Οι εκρήξεις αυτές είναι εξαιρετικά λαμπρές και εξαπολύουν τεράστιες ποσότητες ενέργειας. Ένα «τσουνάμι» ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων ξεκινά από το σημείο της έκρηξης και αν φτάσει στη Γη δεν μπορεί να διαπεράσει την ατμόσφαιρα, αλλά προκαλεί φυσικά φαινόμενα όπως το σέλας, ενώ παράλληλα μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργίες στους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους και τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι επιστήμονες παρακολουθούν συνεχώς με επίγεια και διαστημικά όργανα τη δραστηριότητα του μητρικού μας άστρου και ανάμεσα στα άλλα παρακολουθούν τις ηλιακές κηλίδες κάποιες εκ των οποίων εξακολουθούν να είναι ενεργές και κάποιες όχι οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «νεκρές».
Όμως μια τέτοια νεκρή κηλίδα με την κωδική ονομασία AR2987 φαίνεται ότι… αναστήθηκε και εκτόξευσε στις 11 Απριλίου προς τη Γη μια «μπάλα» πλάσματος (ιονισμένο αέριο) η οποία είναι πιθανό να φτάσει στον πλανήτη μας στις 14 Απριλίου προκαλώντας έντονα φαινόμενα σέλαος και προβλήματα στους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους.
Η χθεσινή έκρηξη ανήκει στην κατηγορία C που είναι ο πιο ασθενής τύπος ηλιακών εκρήξεων γεγονός που κάνει μικρότερο το εύρος της απειλής.
naftemporiki/ photo vid scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















