O διευθυντής ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης, ο άνθρωπος που πάλεψε να σώσει την 9χρονη Τζωρτζίνα, συγκινεί στο Facebook με ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, για τα τρία κορίτσια στην Πάτρα, που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους.
«Για τα 3 αγγελούδια που δεν πρόλαβαν να μεγαλώσουν……. Κοιμήσου να μεγαλώσεις γρήγορα έχεις πολύ δρόμο ακόμα μας συμβουλεύει ο μεγάλος μας ποιητής. Είναι το ποίημα της απόλυτης πατρικής στοργής, έχοντας αποδοθεί με τον μέγιστο λυρισμό. Σαν οι χτύποι της καρδιάς του πατέρα να αντανακλώνται σε λέξεις και εικόνες. Είναι το “Πρωινό άστρο” του Γιάννη Ρίτσου» γράφει στην ανάρτησή του.
«Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν αρκετή να αγκαλιάσει τη Τζωρτζίνα»
Την Παρασκευή (8/4) ο εντατικολόγος, που θεωρείται κομβικός μάρτυρας για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, καθώς μαζί με την ομάδα του είχαν καταφέρει να κρατήσουν στη ζωή την 9χρονη, κατέθεσε για πάνω από τέσσερις ώρες στην ανακρίτρια.
Ο γιατρός στην κατάθεση του, όπως ανέφερε, είπε την «απόλυτη αλήθεια» νιώθοντας πλέον ήρεμος γιατί άσκησε το χρέος του ως γιατρός.
«Ζητήθηκε από την κυρία ανακρίτρια αν μπορώ να συμβάλλω και να βοηθήσω σε αυτή την πολύ δύσκολη υπόθεση. Ο θεσμικός μου ρόλος είναι συγκεκριμένος. Είπα με απόλυτη αλήθεια αυτά που έπεσε να πω. Νιώθω ήρεμος και ότι άσκησα αυτήν την υποχρέωση που έχω ως γιατρός. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.
Θα ξαναπώ αυτό που είπα το πρωί: Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν αρκετή να αγκαλιάσει τη Τζωρτζίνα. Θέλω να πιστεύω να είναι το τελευταίο παιδί και αν καταφέρουμε πραγματικά να αλλάξουμε το κοινωνικό σύστημα στην Ελλάδα. Οι μητέρες και οι μπαμπάδες που μας ακούνε, θέλω να τους δώσω την υπόσχεση ότι θα γίνουμε καλύτεροι».
(newsbeast. gr / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τζόρτζια Μελόνι – «Ο θάνατος του Τσάρλι Κερκ προκάλεσε αγανάκτηση και προβληματισμό»
- Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μυρτόφυτο Παγγαίου Καβάλας
- Το Τελ Αβίβ απορρίπτει τη “μονομερή” δήλωση αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους
- Σε εξέλιξη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκεντρώσεων
- Συρία: Κοινοβουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 5 Οκτωβρίου
- Χαμός στο παρασκήνιο! Τι φέρεται να προωθείται τις ΗΠΑ
- Σοκ στη Βοιωτία: Έθαψε τη μητέρα της σε στάβλο δίπλα στο σπίτι για να παίρνει τη σύνταξή της
- Επίθεση με πέτρες στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Θήβας – 5 συλλήψεις
- Τραμπ: “Ο Τζίμι Κίμμελ είναι ατάλαντος, ο Φάλον ανασφαλής και ο Κόλμπερτ απαίσιος”, vid
- Jūtai Shikkō: Αυτό είναι το κόλπο των Ιαπώνων στο δρόμο που σώζει ζωές
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΕΦΥΡΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΜΟΛΟΓΑ

ΣΥΜΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΝΕΜΟΙ
