Οδικός φωτισμός με LED μέσω ΣΔΙΤ, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας

Την αντικατάσταση του οδικού φωτισμού με LED μέσω ΣΔΙΤ,

(Σύμπραξη δημοσίου-ιδιωτικού τομέα) και την υποβολή της σχετικής πρότασης στη Γενική Γραμματεία ΣΔΙ του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για έγκριση και δρομολόγηση των σχετικών διαδικασιών, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας , στη σημερινή του συνεδρίαση .

Ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης , απέρριψε το αίτημα αναβολής που ζήτησαν η αντιπολίτευση και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, όπως και τους ισχυρισμούς τους ότι επιχειρείται με τον τρόπο αυτό η ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας. « Η ευθύνη του ηλεκτροφωτισμού παραμένει στο δήμο. Δεν πάμε να ιδιωτικοποιήσουμε καμία υπηρεσία.

Η αρμόδια Διεύθυνση θα είναι αυτή που θα επιβλέπει τον ανάδοχο. Θα ενισχυθεί με εξειδικευμένο προσωπικό και θα έχει στρατηγικό ρόλο», τόνισε ο κ. Καμίνης. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο , Γιώργο Αποστολόπουλο, θα είναι το μεγαλύτερο έργο αυτής της τετραετίας, αρχικού προυπολογισμού 35 εκατ. ευρώ και θα έχει ολοκληρωθεί εντός 36 μηνών. Επίσης θα μειωθεί η έκκληση Διοξειδίου ‘Ανθρακα κατά 24.000 τόνους.

Ο διαγωνισμός θα είναι διεθνής , οι νέες προμήθειες σε φωτιστικά που έχει προβεί ο δήμος θα συνυπολογιστούν και κατόπιν αυτού θα καθορισθεί ο τελικός αριθμός τους. Η αποπληρωμή θα γίνεται μέσω των ανταποδοτικών τελών και δεν θα επιβαρυνθούν περαιτέρω ο δήμος και οι δημότες.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανάφεραν ότι είναι λάθος η μελέτη , σ΄ότι αφορά την κατανάλωση ενέργειας και τα ποσά που δαπανά ο δήμος . Επικαλούμενοι επίσης τη ΔΕΗ κατέθεσαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η ετήσια κατανάλωση οδοφωτισμού του δήμου είναι 29 εκατομμύρια κιλοβατώρες και καταβάλει περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η μελέτη , υπογράμμισαν, κάνει λόγο για πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση και δαπάνη σχεδόν 7 εκατομμυρίων ευρώ. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο τομέα του Ηλεκτρολογικού του δήμου, είπε αναφερόμενος στη μελέτη, τα στοιχεία και τις οικονομικές επιβαρύνσεις για το δήμο ότι « πρόκειται περι κλοπής», « είναι παράνομο» και « μαγειρεμένα τα στοιχεία».

Ο επικεφαλής της παράταξης Ανοιχτή Πόλη, Ρήγας Αξελός, έκανε λόγο για «αβυσαλέες διαφορές», «περίεργες βιασύνες» ενώ σημείωσε ότι η μελέτη του δήμου βασίζεται σε «σαθρά στοιχεία».

Ο Νίκος Σοφιανός , επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης , τόνισε ότι « υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα με τα στοιχεία» και κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή ότι ξεκινά την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου .

Για «σοβαρότατες καταγγελίες» που δεν απαντήθηκαν έκανε λόγο ο επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής για την Αθήνας», Ηλίας Κασιδιάρης.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί