Η Ρωσία θα τερματίσει πρόωρα τις εξουσίες της στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, δήλωσε ο Γκενάντι Κουζμίν, αναπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος της χώρας στον οργανισμό, ως αντίδραση στην απόφαση των μελών των Ηνωμένων Εθνών να αποπέμψει τη Ρωσία από το εν λόγω σώμα.
«Η Ρωσική Ομοσπονδία αποφάσισε να τερματίσει πρόωρα τις εξουσίες της ως μέλους του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ από τις 7 Απριλίου 2022», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κουζμίν, προσθέτοντας ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις διεθνείς υποχρεώσεις στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά την αποχώρηση της από το Συμβούλιο.
«Η απόφαση που λάβαμε να τερματίσουμε πρόωρα τη συμμετοχή στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ δεν αποτελεί απόκλιση από τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ρωσίας στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», πρόσθεσε.
Ο διπλωμάτης μάλιστα τόνισε ότι η ρωσική πλευρά θεωρεί το ψήφισμα που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για την αναστολή της συμμετοχής της στο Συμβούλιο ως παράνομο και πολιτικά υποκινούμενο βήμα προκειμένου να τιμωρηθεί προκλητικά ένα κυρίαρχο κράτος μέλος του ΟΗΕ που ασκεί ανεξάρτητη εσωτερική και εξωτερική πολιτική.
«Η Ρωσική Ομοσπονδία σκοπεύει να συνεχίσει να συνεισφέρει σημαντικά στην ενίσχυση ενός εποικοδομητικού διαλόγου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, εμπλέκοντας όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στη διαδικασία συλλογικής ανάπτυξης και λήψης αποφάσεων που ανταποκρίνονται στα συμφέροντα όλων των ομάδων κρατών», συμπλήρωσε ο Κουζμίν.
Πεσκόφ: Η Ρωσία θα συνεχίσει να προασπίζεται τα συμφέροντά της
Το Κρεμλίνο εξέφρασε τη λύπη του για την αποπομπή της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, προειδοποιώντας ότι η Μόσχα σκοπεύει «να συνεχίσει να προασπίζεται τα συμφέροντά της με όλα τα νόμιμα μέσα».
«Λυπούμαστε και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας με όλα τα νόμιμα μέσα και να τα αιτιολογούμε» είπε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Sky News.
photo vid scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ – Παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής
- Θεσσαλονίκη: O Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη και του χάρισε την “Ιθάκη”
- Ηράκλειο: Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό 70χρονου που δηλώθηκε ότι αγνοείται
- Ιερό του Ηρακλή γεμάτο με χάλκινα αγάλματα ανακαλύφθηκε στη Ρώμη – Δείτε εικόνες
- «Γάτα ρουμάνικια»: Φίλοι του ΠΑΟΚ έγραψαν viral τραγούδι για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, vid
- Ο Τραμπ ευχαρίστησε το Ιράν επειδή ακύρωσε εκτελέσεις διαδηλωτών
- Ταϊλανδός μάντης “προέβλεψε” ότι η πελάτισσα θα έχανε κάτι πολύτιμο και… την έκλεψε
- Γροιλανδία: Δεν παρατηρήθηκαν κινεζικά ή ρωσικά πλοία εκεί κοντά, σύμφωνα με τον επικεφαλής της «JAC» της Δανίας
- 6 πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε οπωσδήποτε μια φορά την εβδομάδα
- Έδεσσα: Ισόβια στην 35χρονη που σκότωσε και έθαψε τον 58χρονο σύντροφό της στη Λεπτοκαρυά Πιερίας









