Στο πλαίσιο των νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία, η κυβέρνηση των ΗΠΑ σκοπεύει να απαγορεύσει «όλες τις νέες επενδύσεις» στη Ρωσία, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Επιπλέον, οι προϋπάρχουσες κυρώσεις σε βάρος ρωσικών τραπεζών και κρατικών επιχειρήσεων θα γίνουν αυστηρότερες, ενώ περισσότεροι ρώσοι αξιωματούχοι και μέλη των οικογενειών τους θα υποστούν τιμωρητικά μέτρα, διευκρίνισε η Τζεν Ψάκι.
Οι κυρώσεις θα ανακοινωθούν σε συντονισμό με την ΕΕ και με τα μέλη της G7. Θα ανακοινωθούν λεπτομερώς αργότερα σήμερα.
«Τα μέτρα αυτά θα φθείρουν εργαλεία κλειδιά της κρατικής εξουσίας της Ρωσίας, θα καταφέρουν οξύ και άμεσο οικονομικό πλήγμα στη Ρωσία και θα καταστήσουν υπεύθυνα τα μέλη της ρωσικής κλεπτοκρατίας η οποία χρηματοδοτεί και υποστηρίζει τον πόλεμο του (ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν», συμπλήρωσε η κυρία Ψάκι.
photo vid scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ – Παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής
- Θεσσαλονίκη: O Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη και του χάρισε την “Ιθάκη”
- Ηράκλειο: Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό 70χρονου που δηλώθηκε ότι αγνοείται
- Ιερό του Ηρακλή γεμάτο με χάλκινα αγάλματα ανακαλύφθηκε στη Ρώμη – Δείτε εικόνες
- «Γάτα ρουμάνικια»: Φίλοι του ΠΑΟΚ έγραψαν viral τραγούδι για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, vid
- Ο Τραμπ ευχαρίστησε το Ιράν επειδή ακύρωσε εκτελέσεις διαδηλωτών
- Ταϊλανδός μάντης “προέβλεψε” ότι η πελάτισσα θα έχανε κάτι πολύτιμο και… την έκλεψε
- Γροιλανδία: Δεν παρατηρήθηκαν κινεζικά ή ρωσικά πλοία εκεί κοντά, σύμφωνα με τον επικεφαλής της «JAC» της Δανίας
- 6 πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε οπωσδήποτε μια φορά την εβδομάδα
- Έδεσσα: Ισόβια στην 35χρονη που σκότωσε και έθαψε τον 58χρονο σύντροφό της στη Λεπτοκαρυά Πιερίας









