Επίσης είναι καλή πηγή ασβεστίου, απαραίτητου στοιχείου για το χτίσιμο δυνατών οστών και δοντιών.
Επιπρόσθετα, παρέχει σημαντικές ποσότητες φωσφόρου, μαγνησίου, καλίου και βιταμίνες, όπως η Α και D.
Ωστόσο, είναι πλούσιο σε ζάχαρη αλλά και κορεσμένο λίπος λόγω του γάλακτος, των αυγών και της κρέμας γάλακτος που μπορεί να περιέχει.
Η περιεκτικότητα του παγωτού σε θερμίδες μπορεί να κυμαίνεται από 80-350 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια και ανάλογα με τα συστατικά του. Αν το παγωτό περιέχει κομμάτια σοκολάτας, ξηρών καρπών, καραμέλας τότε η θερμιδική του περιεκτικότητα αυξάνεται.
Σπιτικό παγωτό
Η παρασκευή παγωτού θα σας επιτρέψει να γνωρίζετε να συστατικά που προσθέτετε κάνοντας καλύτερες επιλογές. Μπορείτε να επιλέξετε γάλα χαμηλών λιπαρών, λιγότερη ζάχαρη και φυσικά κανένα συντηρητικό.
Ενα τέτοιο παγωτό είναι και η συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα.
Υλικά
- 400 γρ. υγρή σαντιγί ή κρέμα γάλακτος κατάλληλη για σαντιγί
- 140 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
- 60 γρ. κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάτε με τον αναδευτήρα την κρέμα γάλακτος ή την υγρή σαντιγί μέχρι να αφρατέψει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μίξερ για πιο γρήγορο αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια προσθέτετε το συμπυκνωμένο γάλα και τη σκόνη κακάο ανακατεύοντας μέχρι τα υλικά να δέσουν μεταξύ τους.
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, ο βάζετε σε μια μακρόστενη φόρμα και αφήνετε το παγωτό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
(mothersblog. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πολωνία σε Ε.Ε.: Σταματήστε τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου
- Δύσκολες στιγμές στη Γαλλία: Παραλύει αύριο η χώρα λόγω απεργιών
- Η ΕΛΑΣ επικοινώνησε με την οικογένεια Αντετοκούνμπο μετά το απειλητικό μήνυμα που δέχθηκε από Τούρκο
- Τους πήραν χαμπάρι! Παγκόσμιος περίγελος το ΝΑΤΟ μετά την απάτη με την «εισβολή ρωσικών drones», video
- Ρωσία σε Ε.Ε.: «Με τις συνεχείς κυρώσεις δεν πετυχαίνετε τίποτα»
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι όλοι οι αστυνομικοί για το έλλειμμα άνω των 700.000 που αποκαλύφθηκε το 2022
- Φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα στο Καματερό – Επιχειρούν και εναέρια μέσα
- ΤτΕ: “Ανέβασε στροφές” η αγορά ακινήτων το β΄τρίμηνο 2025 – Νέα άνοδος των τιμών κατά 7,3%
- ΥΠΕΘΟ: Παράταση έως 11 Σεπτεμβρίου 2026 για την εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων
- Οι αργίες και οι διακοπές του νέου σχολικού έτους
Κύρια Θέματα

















