Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ενημέρωσε με επιστολή τις εταιρείες προμήθειας φυσικού αερίου, ότι η κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα διαμορφωθεί τον Απρίλιο σε 40 ευρώ ανά θερμική MWh, από 20 ευρώ ανά θερμική MWh τον Μάρτιο.
Δικαιούχοι της επιδότησης είναι όλοι οι οικιακοί καταναλωτές, που ανέρχονται σε 540.000, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και όλοι οι εμπορικοί και βιομηχανικοί καταναλωτές, ανεξαρτήτως μεγέθους, κύκλου εργασιών και αριθμού εργαζομένων, εκτός από τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.
Παράλληλα, συνεχίζεται και τον Απρίλιο η έκπτωση που προσφέρει η ΔΕΠΑ Εμπορίας, η οποία θα διαμορφωθεί σε 30 ευρώ ανά θερμική MWh για τους οικιακούς καταναλωτές και σε 15 ευρώ ανά θερμική MWh για τη βιομηχανία και τα νοσοκομεία που προμηθεύονται φυσικό αέριο από την επιχείρηση.
Το συνολικό ύψος των μέτρων στήριξης των καταναλωτών φυσικού αερίου για τον Απρίλιο, συμπεριλαμβανομένης της έκπτωσης που προσφέρει η ΔΕΠΑ Εμπορίας, θα ανέλθει σε 88,74 εκατ. ευρώ από 63 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο.
Το μέτρο θα αξιολογείται σε μηνιαία βάση και η μοναδιαία τιμή της επιδότησης θα προσαρμόζεται ανάλογα με τη διακύμανση των τιμών του φυσικού αερίου στις διεθνείς αγορές.
(ΦΩΤΟ:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ν. Δένδιας: Η Πολεμική Αεροπορία εισέρχεται σε μια νέα εποχή – Χρόνια πολλά στους πιλότους μας
- Από 14 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση»
- Υπερταμείο: Ο προγραμματισμός για τα ΕΛΤΑ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να εξοικειώσει την κοινωνία με την Ακροδεξιά
- Εξελίξεις στη Βουλγαρία με ρωσικό διυλιστήριο: Το κράτος θέλει να το πάρει υπό τον έλεγχό του
- Η Β. Κορέα προειδοποιεί μετά την άφιξη ενός αμερικανικού αεροπλανοφόρου στην περιοχή
- Σποτ της ΚΝΕ: «Νέο αφεντικό ήρθε στην Πρεσβεία, χλαπάτσες και σαλιάρηδες μας φέρνουν αηδία»
- Δανία: Η κυβέρνηση απαγόρευσε σε ανηλίκους κάτω των 15 ετών την πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα
- Πηγές του ΥΠΕΘΟΟ: Το φορολογικό νομοσχέδιο εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία
- Νορβηγία: Ψηφιακές λύσεις – Ο ταχυδρόμος ίσως να χτυπά μόνο μια φορά









