Nέο προκλητικό μήνυμα στους Ρώσους στρατιώτες, την ηγεσία της χώρας τους και τα “φερέφωνα” της Μόσχας απηύθυνε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι.
«Στις μέρες μας δεν εκτελούνται οι άνθρωποι. Όμως όλοι οι φαφλατάδες στα βραδινά δελτία ειδήσεων, οι ψεύτες της πρώτης γραμμής και τα αφεντικά τους στη Μόσχα να θυμούνται ένα πράγμα: ότι το τέλος της ζωής σας θα είναι πίσω από τα κάγκελα. Στην καλύτερη περίπτωση», είπε ο Ζελένσκι, λίγες ώρες πριν την παρέμβασή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Είμαστε τώρα στο 2022. Και διαθέτουμε πολύ περισσότερα εργαλεία απ’ ό,τι εκείνοι που κάθισαν στο εδώλιο τους Ναζί μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Έχουμε όλα τα μέσα για να τους τιμωρήσουμε. Θα είναι κοινή προσπάθεια του κράτους μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνείς θεσμούς, ειδικά με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
Όλα τα εγκλήματα των δυνάμεων κατοχής καταγράφονται. Και για κάθε έγκλημα που διαπράττουν παρέχεται η αναγκαία διαδικαστική βάση για την προσαγωγή των ενόχων του Ρωσικού στρατού ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Θα έρθει η ώρα που κάθε Ρώσος θα μάθει ολόκληρη την αλήθεια για το ποιο από τους συμπολίτες τους διέπραξαν φόνους. Ποιοι έδωσαν τις εντολές. Ποιοι έκαναν τα στραβά μάτια στους φόνους. Θα τα στοιχειοθετήσουμε όλα αυτά. Και θα τα καταστήσουμε γνωστά παγκοσμίως».
Ο Ουκρανός ηγετίσκος απευθύνθηκε στο νυχτερινό μήνυμά του και σε δυτικούς ηγέτες επικρίνοντας την καθυστερημένη, όπως είπε, αντίδρασή τους κατά της Ρωσίας.
«Θα ήθελα να επισημάνω την αντίδραση των ηγετών του δημοκρατικού κόσμου γι’ αυτά που είδαν στη Μπούκα. Η αντίδραση των κυρώσεων στο μακελειό των αμάχων από τη Ρωσία θα πρέπει επιτέλους να είναι ισχυρή.
Αλλά ήταν πράγματι αναγκαίο να συμβεί αυτό για να παραμερίσουν τις αμφιβολίες και την αναποφασιστικότητα. Έπρεπε να πεθάνουν εκατοντάδες άνθρωποί μας αγωνιωδώς για να κατανοήσουν επιτέλους κάποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες ότι πρέπει να ασκηθεί η σφοδρότερη πίεση στο ρωσικό κράτος;».
Και απηύθυνε για άλλη μια φορά έκκληση για περισσότερη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.
(φωτο:video screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σπάνια μετάλλαξη δίνει σε αλεπού απόχρωση που δεν έχετε ξαναδεί (Photo)
- ΟΑΣΘ-Θεσσαλονίκη: Αυστηροποιούνται τα πρόστιμα για όσους δεν έχουν εισιτήρια
- Βοηθάει στρατιωτικά η Ρωσία το Ιράν; Επίσημα το διαψεύδει, αλλά…
- Το Πακιστάν συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Αφγανιστάν έπειτα από προσωρινή παύση
- Τραμπ: Οι χώρες του NATO δεν έχουν κάνει “απολύτως τίποτα” για να βοηθήσουν με το Ιράν
- ΥΠΑΑΤ: 45 προσλήψεις για την αντιμετώπιση της ευλογιάς αιγοπροβάτων – Ποιες ειδικότητες ζητούνται
- Έκθεση διαπιστώνει ανησυχητική αύξηση του αριθμού των πυρηνικών όπλων
- 35χρονος επιτέθηκε σε αστυνομικό με τσεκούρι στους Αμπελόκηπους
- Κυρ. Μητσοτάκης για αύξηση κατώτατου μισθού: Τον είχαμε παραλάβει το 2019 στα 650 ευρώ
- «Διπλωματικός ελιγμός»; Τρία σημαντικά διακυβεύματα για τις ΗΠΑ με το βλέμμα στο Ιράν









