«Η νέα Αριστοτέλους θα είναι η βιτρίνα, ένα σημείο ομορφιάς σε όλη την Ευρώπη» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τη διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την ανάπλαση της πλατείας και του άξονα της Αριστοτέλους – ένα έργο που υλοποιεί η διοίκησή του.
«Προεκλογικά δώσαμε μια υπόσχεση στους Θεσσαλονικείς και αναλάβαμε μία πολύ συγκεκριμένη δέσμευση. Να ανανεώσουμε την εικόνα αυτού του ιστορικού άξονα και την όψη μίας από τις πιο γνωστές πλατείες της Ευρώπης, και αυτό κάνουμε. Βήμα-βήμα, με απόλυτο σεβασμό στις διαδικασίες αλλά και στον ίδιο τον άξονα», τόνισε ο κ. Ζέρβας.
Στη συνέχεια, ο δήμαρχος πρόσθεσε πως μετά τον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό «ερχόμαστε να δώσουμε νέα όψη στον πιο κεντρικό άξονα της πόλης, να αναβαθμίσουμε την Αριστοτέλους χωρίς να αλλοιώσουμε τον χαρακτήρα της, με βιοκλιματικά σύγχρονα υλικά. Ναι, το πράσινο θα ενισχυθεί».
Ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ακόμη, πως «η Θεσσαλονίκη του 2025 θα είναι διαφορετική πόλη. Με σταθερό ρυθμό εμείς προχωράμε, εκεί που άλλοι δεν ασχολήθηκαν, που άλλοι τα παράτησαν. Κι ας έρθει κάποιος να πει ότι δεν είμαστε συνεπείς, ότι δεν έχουμε όραμα, ότι δεν κάνουμε πράξη όλα όσα έχουμε υποσχεθεί κάτω από δυσμενέστατες συνθήκες. Η νέα Αριστοτέλους, από τη λεωφόρο Νίκης μέχρι την Εγνατία σε πρώτη φάση, θα είναι η βιτρίνα, ένα σημείο μοναδικής ομορφιάς σε όλη την Ευρώπη».
Προγραμματική σύμβαση για την αξιοποίηση των Λουτρών Θέρμης
Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δήμων Θεσσαλονίκης και Θέρμης με αντικείμενο την αξιοποίηση των Λουτρών της Θέρμης και της ευρύτερης αυτών περιοχής, ενέκρινε νωρίτερα το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Ζέρβας χαρακτήρισε την περιοχή των Λουτρών «πολύτιμο πετραδάκι» στα περιουσιακά στοιχεία του κεντρικού δήμου Θεσσαλονίκης και εξήγησε ότι η συνεργασία με τον δήμο Θέρμης είναι απαραίτητη, καθώς τα Λουτρά, ιδιοκτησιακά ανήκουν στον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά διοικητικά βρίσκονται εντός των ορίων της Θέρμης.
Από την πλευρά του, ο δήμος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος που ήταν παρών στη συνεδρίαση, είπε πως «εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε, γιατί θεωρούμε απαραίτητη την αξιοποίηση αυτού του ιαματικού φυσικού πόρου, που εδώ και χρόνια έχει χάσει την πλουτοπαραγωγική του ιδιότητα».
photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις για ζωοκτονία – Οι δράστες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο και θανάτωσαν 40 αρνιά
- Ραγδαίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό: Προς πώληση ο Τετέ, φέρνουν άμεσα τον Παντελίδη οι «πράσινοι»
- Αλιάγας και Ρέμος έκαναν μαζί Πρωτοχρονιά στη σκηνή και τραγούδησαν το “My Way”, vid
- «Άφρονα και επικίνδυνη» χαρακτηρίζει ο Ιρανός ΥΠΕΞ την απειλή του προέδρου Τραμπ
- Παναθηναϊκός: Επιστρέφει στο «τριφύλλι» ο Γιώργος Κάτρης
- Χάρκοβο: Η Μόσχα διαψεύδει αναφορές περί ρωσικής επίθεσης – Πόσοι είναι οι νεκροί μετά την ουκρανική επίθεση εναντίον της Χερσώνας
- Ο Στ. Αγγελούδης αποχαιρετά τον Χρ. Σαραντόπουλο: «Μάχιμος, ενεργός πολίτης και φωτεινή προσωπικότητα»
- ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ για αγρότες: “Αντί να αναζητάτε ευθύνες σε κυβερνήσεις πριν από 45 χρόνια, αναλάβετε τις δικές σας”
- Δανία: Απαστράπτουσα η βασίλισσα Μαίρη με χρυσή τουαλέτα και τιάρα σε δεξίωση στο παλάτι, vid
- Η Πολωνία παρασύρεται όπως και η Ουκρανία – Επικίνδυνες εξελίξεις με επίκεντρο την Βαλτική









