Όπως ανέφερε, ναρκοθετούν σκοπίμως τις περιοχές της βόρειας Ουκρανίας από όπου αποσύρονται ή εκδιώκονται από τις ουκρανικές δυνάμεις.
Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι έχει ανακτήσει τον έλεγχο τουλάχιστον 30 κωμοπόλεων και χωριών στην περιοχή του Κιέβου, αφότου η Ρωσία ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι θα περιορίσει τις επιχειρήσεις της γύρω από την πρωτεύουσα για να επικεντρωθεί στις μάχες στα ανατολικά.
«Στον βορρά της χώρας μας, οι εισβολείς φεύγουν. Αργά, αλλά αισθητά. Σε ορισμένες περιοχές τους διώχνουμε με μάχες. Αλλού, εγκαταλείπουν οι ίδιοι τις θέσεις τους», ανέφερε ο Ζελένσκι στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, χωρίς να παρουσιάσει κάποιες αποδείξεις.
«Ναρκοθετούν όλα αυτά τα εδάφη. Τα σπίτια, τον εξοπλισμό, ακόμη και τα πτώματα», πρόσθεσε.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν απάντησε σε ένα αίτημα να σχολιάσει αυτούς τους ισχυρισμούς και το Reuters δεν ήταν σε θέση να τους επιβεβαιώσει από άλλες, ανεξάρτητες πηγές.
Νωρίτερα, οι ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κάλεσαν τους κατοίκους των περιοχών που μόλις απελευθερώθηκαν κοντά στο Κίεβο να είναι σε επαγρύπνηση γιατί, όπως λένε, βρέθηκαν πάνω από 1.500 εκρηκτικά μέσα σε μία ημέρα, σε έρευνες στο χωριό Ντμιτρίφκα, στα δυτικά της πρωτεύουσας.
Ο Ζελένσκι είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για την αποναρκοθέτηση των περιοχών και συμβούλευσε τους κατοίκους που έφυγαν να μην επιστρέψουν τώρα. «Είναι ακόμη αδύνατον να επιστρέψουμε σε μια φυσιολογική ζωή», προειδοποίησε.
photo vid scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κινηματογραφική καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Απείλησαν οδηγό με σκεπάρνι, έτρεχαν με ελιγμούς στη Μοναστηρίου
- Σωκράτης Φάμελλος: Πρέπει να φύγει το συντομότερο αυτή η κυβέρνηση
- Παίκτης του YFSF της Βουλγαρίας ενσάρκωσε τον Καρρά τραγουδώντας το «Φαινόμενο», vid
- Γυναίκα στις ΗΠΑ ξαναβρήκε τον χαμένο σκύλο της μετά από σχεδόν μια δεκαετία (Photo)
- Εισέβαλε με βαριοπούλα και όπλο σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Λουτράκι
- Έτοιμος να σταματήσει τον «σκιώδη ρωσικό στόλο» δηλώνει ο βρετανός πρωθυπουργός
- Ντμιτρίεφ: Ο δυτικός κόσμος «βυθίζεται σε μια εποχή πλήρους οικονομικής και ενεργειακής κατάρρευσης»
- ΔΥΠΑ: Συνολικά 146 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Απρίλιο
- Σοβαρά τραυματίας 58χρονος Αλβανός μετά από συμπλοκή σε καφετέρια στον Άγιο Παντελεήμονα
- Το βίντεο με την “μαύρη αγορά” βενζίνης στη Γερμανία μετά την άνοδο των τιμών…!









