Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom εξετάζει τις επιλογές του για να σταματήσει τις προμήθειες αερίου σε «μη φιλικές» χώρες, (ΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) καθώς και τις πιθανές συνέπειες, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Kommersant που επικαλείται ανώνυμες πηγές.
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει πει ότι η Ρωσία σύντομα θα απαιτήσει από τις «μη φιλικές» χώρες να πληρώσουν τα καύσιμα με ρούβλια, δημιουργώντας ανησυχίες για πιθανή κρίση στην προμήθεια αερίου στην Ευρώπη.
Ο Πούτιν έδωσε εντολή στη ρωσική κεντρική τράπεζα και την Gazprom να ετοιμάσουν έναν μηχανισμό πληρωμής έως τις 31 Μαρτίου, εν μέσω των κυρώσεων της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας λόγω της ‘ειδικής στρατιωτικής επιχείρησής’ που διεξάγει στην Ουκρανία.
Χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία προμηθεύεται περίπου το 40% του φυσικού αερίου από τη Gazprom, έχουν διαμηνύσει την άρνησή τους να πληρώσουν το ρωσικό αέριο με ρούβλια.
«Η Gazprom … πράγματι επεξεργάζεται μια εναλλακτική για την πλήρη παύση των προμηθειών αερίου σε ‘μη φιλικές’ χώρες και αποτιμά τις συνέπειες τέτοιων μέτρων», ανέφερε το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με την Kommersant, η Gazprom αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα με την εφημερίδα.
Η Ρωσία δεν θα ζητήσει άμεσα από τις άλλες χώρες να πληρώνουν σε ρούβλια για τις εισαγωγές φυσικού αερίου, ανακοίνωσε χθες το Κρεμλίνο.
photo vid scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΗΠΑ: Προειδοποιήσεις προς αεροπορικές εταιρίες για πτήσεις πάνω από την Κεντρική και τη Νότια Αμερική λόγω πιθανών στρατιωτικών ενεργειών
- Σαν σήμερα 17 Ιανουαρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Ο Τραμπ έβαλε τον… υπερδιεθνιστή, Τόνι Μπλερ, στο «Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα»
- Τούρκος τουρίστας πήγε στο κέντρο της Αθήνας και είπε ότι του θύμισε…Ινδία, vid
- “Γιατί τα ελληνικά είναι τόσο δύσκολα;” – H νέα χιουμοριστική τάση στο ίντερνετ!
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Ιανουαρίου
- Πώς λειτουργεί ένα χουντικό κράτος στην Ευρώπη! Δείτε τι έκαναν σε δεξιά δημοσιογράφο, vid
- Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ – Παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής
- Θεσσαλονίκη: O Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη και του χάρισε την “Ιθάκη”
- Ηράκλειο: Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό 70χρονου που δηλώθηκε ότι αγνοείται









