Αυτό είπε σε δηλώσεις του ο Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την επίσκεψή του στην Κίνα και στο περιθώριο συνάντησης με τον Πακιστανό ομόλογό του. «Αυτοί που προσπάθησαν να κάνουν το Αφγανιστάν το κέντρο της παγκόσμιας πολιτικής, τώρα προσπαθούν να το αντικαταστήσουν με την Ουκρανία» ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Παράλληλα, έπειτα από συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, ο Λαβρόφ ανέφερε πως η χώρα του, μαζί με το Ιράν, θα κάνουν τα απαραίτητα βήματα, ώστε να καταστήσουν δυνατή την παράκαμψη των παράνομων κυρώσεων των ΗΠΑ και της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας.
«Ένα από τα εργαλεία της απαράδεκτης πολιτικής της Δύσης είναι οι μηχανισμοί μονομερών παράνομων κυρώσεων. Μέσα από τις σχέσεις μας με το Ιράν και τους άλλους στενούς μας εταίρους, θα επιδιώξουμε τόσο την καταδίκη αυτού του απαράδεκτου φαινομένου στις διεθνείς συζητήσεις, όσο την ανάπτυξη των πρακτικών βημάτων που θα μας επιτρέψουν να παρακάμψουμε αυτές τις παράνομες ενέργειες», ανέφερε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με το RIA Novosti.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κρίσιμη απόφαση του ΣτΕ για την αύξηση των ασφαλίστρων στις συμβάσεις υγείας – Τι αναφέρει
- Έκτακτα μέτρα στην Αθήνα για τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένονται τις επόμενες ώρες
- Αγρότες έριξαν σανό και κοπριά σε γραφεία βουλευτών, vid
- Τουρκία: 357 συλλήψεις σε μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους
- Αυτά που γίνονται στο ουκρανικό μέτωπο κάποτε τα βλέπαμε σε βιντεοπαιχνίδια, vid
- Ψηφιακές ταυτότητες-πορτοφόλια: Η προθεσμία πανευρωπαϊκού φακελώματος για το 2026
- Βρετανία: Αποκατάσταση της κυκλοφορίας στη σήραγγα της Μάγχης μετά το χάος λόγω τεχνικών προβλημάτων
- Ρέθυμνο: Συνελήφθη 43χρονος για πώληση αλκοόλ σε ανήλικη – Στο νοσοκομείο η κοπέλα
- Τρίκαλα: Με τρακτέρ οι αγρότες στο κέντρο της πόλης – Πέταξαν σανό έξω από γραφεία βουλευτών
- ΔΥΠΑ: «Ημέρα Καριέρας» στη Λάρισα στις 10/1/26 – 40 επιχειρήσεις και πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας









