Ο CEO της Tesla και της SpaceX διαμαρτυρήθηκε ότι το Twitter δεν επιτρέπει την ελευθερία του λόγου.
«Με δεδομένο ότι το Twitter είναι η de facto ‘κεντρική πλατεία της πόλης’, το ότι αποτυγχάνει να εφαρμόσει τις αρχές της ελευθερίας του λόγου υπονομεύει τη δημοκρατία. Τι πρέπει να γίνει;», έγραψε ο Musk στο Twitter και στη συνέχεια ρώτησε εάν χρειάζεται μια νέα πλατφόρμα.
Σύμφωνα με μία συμφωνία που έχει κάνει από το 2018 με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Musk πρέπει να έχει την έγκριση άλλων στελεχών της Tesla πριν να τουιτάρει κάτι σχετικό με την εταιρεία.
Τον Νοέμβριο, αφότου ρώτησε τους followers του στο Twitter για το εάν θα έπρεπε να πουλήσει το 10% από το ποσοστό του στην Tesla, η Επ. Κεφαλαιαγοράς του έστειλε κλήτευση, καθώς το tweet προκάλεσε μεγάλη πτώση της μετοχής. Τότε, ο CEO της Tesla μίλησε για «παρενόχληση».
Εάν ο Musk πράγματι δημιουργήσει τη δική του πλατφόρμα θα προστεθεί στη λίστα των δημοσίων προσώπων και των εταιρειών τεχνολογίας που εγκαταλείπουν τα παραδοσιακά social media για τις δικές τους πλατφόρμες, με στόχο την ελευθερία του λόγου, όπως λένε. Ο πρώην πρόεδρος τω ΗΠΑ, Donald Trump, που έχει αποκλειστεί από το Twitter από τον Ιανουάριο του 2021, ίδρυσε την Truth Social τον Φεβρουάριο.
Ως εναλλακτικές στα μεγάλα δίκτυα των social media έχουν εμφανιστεί επίσης τα Rumble, Parler και Gettr.
moneyreview με πληροφορίες από CNN/ photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Τελ Αβίβ απορρίπτει τη “μονομερή” δήλωση αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους
- Σε εξέλιξη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκεντρώσεων
- Συρία: Κοινοβουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 5 Οκτωβρίου
- Χαμός στο παρασκήνιο! Τι φέρεται να προωθείται τις ΗΠΑ
- Σοκ στη Βοιωτία: Έθαψε τη μητέρα της σε στάβλο δίπλα στο σπίτι για να παίρνει τη σύνταξή της
- Επίθεση με πέτρες στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Θήβας – 5 συλλήψεις
- Τραμπ: “Ο Τζίμι Κίμμελ είναι ατάλαντος, ο Φάλον ανασφαλής και ο Κόλμπερτ απαίσιος”, vid
- Jūtai Shikkō: Αυτό είναι το κόλπο των Ιαπώνων στο δρόμο που σώζει ζωές
- To κοπλιμέντο που έκανε γιαγιά 116 ετών στον Βασιλιά Κάρολο! vid
- Νετανιάχου: Ένα παλαιστινιακό κράτος θα έθετε σε κίνδυνο την ύπαρξη του Ισραήλ
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΕΦΥΡΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΜΟΛΟΓΑ

ΣΥΜΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΝΕΜΟΙ
