Σκέψεις για αποκλεισμό της Ρωσίας από το G20

Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικοί σύμμαχοί τους αξιολογούν εάν η Ρωσία πρέπει να παραμείνει στην ομάδα των μεγάλων οικονομιών της Ομάδας των Είκοσι (G20) μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, ανέφεραν στο Reuters πηγές που συμμετείχαν στις σχετικές συζητήσεις την Τρίτη. Η Πολωνία έκανε γνωστό χθες ότι πρότεινε σε Αμερικανούς αξιωματούχους να αποκλειστεί η Ρωσία […]

Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικοί σύμμαχοί τους αξιολογούν εάν η Ρωσία πρέπει να παραμείνει στην ομάδα των μεγάλων οικονομιών της Ομάδας των Είκοσι (G20) μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, ανέφεραν στο Reuters πηγές που συμμετείχαν στις σχετικές συζητήσεις την Τρίτη.

Η Πολωνία έκανε γνωστό χθες ότι πρότεινε σε Αμερικανούς αξιωματούχους να αποκλειστεί η Ρωσία από την G20 και ότι η πρόταση αυτή έτυχε «θετικής ανταπόκρισης».

Ο Πολωνός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Τεχνολογίας Πιοτρ Νόβακ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το ζήτημα αυτό συζητήθηκε στις συναντήσεις που είχε την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον.

«Στις συναντήσεις με, μεταξύ άλλων, την υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο προτείναμε να αποκλειστεί η Ρωσία από την G20 και λάβαμε θετική ανταπόκριση. Το θέμα θα το αναλάβει ο Πρόεδρος Πούτιν», ανέφερε ο Νόβακ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί