Στο τραπέζι και πάλι τη συζήτηση για τη χρήση πυρηνικών όπλων επαναφέρει η Ρωσία την ώρα που συνεχίζει τις επιθέσεις στην Ουκρανία.
«Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα μόνο εάν απειληθεί η ίδια η ύπαρξή της», ανέφερε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ και αναμεταδίδει το Reuters.
Παράλληλα, απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος για οποιαδήποτε πρόταση που εμπεριέχει συμβιβασμό, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σχολίασε ότι οποιοδήποτε δημοψήφισμα θα «έβλαπτε» τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι το να θέσουμε τους όρους της ειρήνης ενώπιον του ουκρανικού λαού σε αυτή τη φάση, το μόνο που θα επιτευχθεί είναι η υπονόμευση των διαπραγματεύσεων, οι οποίες εξελίσσονται ούτως ή άλλων σε πολύ πιο αργούς ρυθμούς από ότι θα θέλαμε», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης.
Σημειώνεται πως σε άρθρο τους για την Ουκρανία οι New York Times εξετάζουν τις πιθανότητες αυτό το εφιαλτικό σενάριο να γίνει πραγματικότητα κάτι που όλοι απεύχονται. Αναφέρει ότι οι μεγάλες δυνάμεις του ψυχρού πολέμου ξεπέρασαν κατά πολύ την αμερικάνικη πυρηνική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα και την ισοπέδωσε.
Οι New York Times σημειώνουν ότι υπάρχει φόβος ότι αν ο Πούτιν αισθανθεί στριμωγμένος στη σύγκρουση, μπορεί να επιλέξει να πυροδοτήσει ένα από τα μικρότερα πυρηνικά του όπλα – σπάζοντας το «ταμπού» που δημιουργήθηκε πριν από 76 χρόνια μετά τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.
Τα ρωσικά στρατεύματα, αναφέρουν αναλυτές, έχουν από καιρό εξασκηθεί στη μετάβαση από τον συμβατικό στον πυρηνικό πόλεμο, ιδίως ως τρόπο για να κερδίσουν το πάνω χέρι μετά από απώλειες στο πεδίο της μάχης. Και ο στρατός, προσθέτουν, που διαθέτει το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο, έχει διερευνήσει μια ποικιλία επιλογών κλιμάκωσης από τις οποίες μπορεί να επιλέξει ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σπίτι στην Ιαπωνία έχει μια γάτα ως σεκιούριτι…και έχει και πινακίδα! ΒΙΝΤΕΟ
- Μέση Ανατολή: Ύπατος αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών περιέγραψε την κατάσταση ως εξαιρετικά επικίνδυνη
- Viral Κινέζος παππούς gamer ετών… 91 – Nίκησε χωρίς βοήθεια σε βιντεοπαιχνίδι τρόμου (Vid)
- Το μήνυμα του Αντόνιο Κόστα για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, vid
- Ο στρατός του Ισραήλ ανακοινώνει ότι βομβαρδίζει την Τεχεράνη
- Γαλλία: Ο υπουργός Οικονομικών μιλά για «ένα πετρελαϊκό σοκ»
- Έκθεση Κομισιόν: Η Ελλάδα πέτυχε τη 2η μεγαλύτερη μείωση θανατηφόρων τροχαίων σε όλη την ΕΕ
- Νίκος Ανδρουλάκης: Πολιτική αλλαγή σημαίνει στρατηγική ήττα της Νέας Δημοκρατίας
- ΠΑΣΟΚ: «Το νοσηρό και δυσώδες παρακράτος ξηλώνεται μετά την ιστορική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών»
- Κώστας Ζαχαριάδης για δήλωση Ντίλαν για υποκλοπές









