η Τουρκία επιχειρεί να βάλει τέλος στα καταστροφές που προκαλούν στον εύφορο κάμπο της Αδριανούπολης, τα πλημμυρικά φαινόμενα του ποταμού Έβρου.
Ο Έβρος, που πηγάζει από την Βουλγαρία και αποτελεί φυσικό σύνορο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, προκαλεί συχνά πλημμύρες προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις δύο περιοχές των συνόρων.

Οι εργασίες κατασκευής του νέου καναλιού ξεκίνησαν το 2015 από το υπουργείο Δασών και Υδάτων και το μήκος του έφτασε τα 7 μ.
Το έργο λειτουργεί ως διώρυγα αποστράγγισης αλλά και για αντιπλημμυρική προστασία, με στόχο την πρόληψη πλημμυρών αλλά και για αρδευτική χρήση στα παρακείμενα χιλιάδες καλλιεργήσιμα στρέμματα.
Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, λόγω των τελευταίων έντονων καιρικών φαινομένων, το νέο κανάλι λειτούργησε απόλυτα αποτρέποντας πλημμυρικά προβλήματα εξαιτίας των μεγάλων ποσοτήτων νερού που κατέβασε ο Έβρος από την Βουλγαρία.
Όπως ανακοινώθηκε σε όλο το μήκος των πλημμυρικών περιοχών, θα κατασκευαστούν διαδρομές πεζοπορίας και ποδηλασίας μήκους 22 χιλιομέτρων.
(Protothema)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίστευτο! Πανεπιστήμιο στο Τενεσί θα διδάσκει αμερικανική ιστορία με… «Grand Theft Auto»
- Κελάρια και κουζίνα 2.200 ετών ανακαλύφθηκαν στην αρχαία ελληνική πόλη Σπάρτη της Μικράς Ασίας
- Ηράκλειο: Τρίχρονο αγοράκι παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ
- Νάουσα: Η Ελλάδα στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς κομπόστας ροδάκινου
- Η αντίδραση του Λευκού Οίκου στην πρόταση Πούτιν για την Νέα Συνθήκη
- Πρακτική άσκηση για νέους επιστήμονες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού
- Τι θα είναι στο επίκεντρο της ομιλίας του Τραμπ στον ΟΗΕ
- Η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι ΗΠΑ στον Πούτιν
- Γερμανός πουλάει το «μαγικό» σκωτσέζικο κάστρο του 12ου αιώνα σε τιμή ευκαιρίας… Ο τραγικός λόγος της απόφασης
- Ο πρόεδρος της Συρίας επανέλαβε το αίτημά του η Ουάσιγκτον να άρει επισήμως τις κυρώσεις
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

συμβουλιο της επικρατείας

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

ΟΙΚΟΔΟΜΗ

ΕΜΠΟΡΙΟ

ΔΑΝΕΙΑ

ΔΥΠΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ


ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
