Το κυβερνών κόμμα της Ρωσίας «Ενιαία Ρωσία» ανακοίνωσε σήμερα ότι κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε το πρώτο βήμα για την εθνικοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των ξένων εταιρειών που θα φύγουν από την χώρα, στον απόηχο των οικονομικών κυρώσεων που επιβάλλονται σε σχέση με την Ουκρανία.
Το κόμμα «Ενιαία Ρωσία» σε ανακοίνωσή του την οποία ανάρτησε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, προσθέτει ότι η επιτροπή που ασχολείται με την νομοθετική δραστηριότητα υποστήριξε ένα νομοσχέδιο που επιτρέπει να τεθούν υπό την εποπτεία μιας νέας διοίκησης, εταιρείες στις οποίες οι ξένοι που προέρχονται από «μη φιλικές χώρες» κατέχουν μερίδιο μεγαλύτερο του 25%.
«Αυτό θα αποτρέψει την χρεοκοπία και θα διατηρήσει τις θέσεις εργασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Οι ενέργειες στις οποίες προβαίνουν οι ξένες εταιρείες για να αποδοκιμάσουν την Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία ποικίλουν ευρέως, με μερικές εταιρείες όπως η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford να κλείνουν τα εργοστάσιά τους και άλλες όπως η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία BP να υπόσχονται ότι θα αποχωρήσουν από την χώρα.
Η «Ενιαία Ρωσία» ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με το προτεινόμενο νομοσχέδιο, οι εταιρείες που είχαν ανακοινώσει ότι θα φύγουν από την Ρωσία μπορούν να αρνηθούν να τεθούν υπό νέα διοίκηση, εάν εντός πέντε ημερών ξαναρχίσουν τις δραστηριότητές τους η πουλήσουν τις μετοχές τους, με την προϋπόθεση ότι η επιχείρηση και οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν.
Διαφορετικά, προστίθεται στην ανακοίνωση, δικαστήριο θα διορίσει μια προσωρινή διοίκηση για τρεις μήνες, μετά την παρέλευση των οποίων οι μετοχές της νεοσυσταθείσας οργάνωσης θα πλειστηριασθούν ενώ οι παλιές θα ρευστοποιηθούν.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σπίτια από το… κράτος: Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την «Κοινωνική αντιπαροχή»
- Η Ρωσία είναι έτοιμη για την διπλωματία της νέας εποχής!
- Καλαφάτης: Από τα μέτρα, έμμεσα, ωφελείται και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα
- Αυτό κι αν είναι νέο: Ο Ομπάμα κέρδισε το τρίτο του βραβείο “Emmy” Καλύτερου Αφηγητή
- Διαδικτυακό δωρεάν σεμινάριο του ΕΕΑ στις 15/9: Πώς να αναδείξετε βιτρίνα, κατάστημα και προϊόντα
- Θλίψη σε όλη την Κρήτη: Νεκρός 17χρονος που οδηγούσε φορτηγό σε τροχαίο στον ΒΟΑΚ
- Προ εκπλήξεως οι αρχαιολόγοι στην Αλβανία: Ανακάλυψαν ρωμαϊκό τάφο του 3ου αιώνα μ.Χ. με επιγραφές στα ελληνικά
- Χατζηδάκης: «Η πολιτική της κυβέρνησης στο εξής, θα είναι ολοένα και περισσότερο κοινωνική»
- Το ρόβερ της NASA εντόπισε μια «χελώνα» στον Άρη – Δείτε την παράξενη εικόνα
- Κοσμογονικές εξελίξεις! Τι ζήτησε η Κίνα από τους BRICS με αφορμή τον Τραμπ!