Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε σε τηλεοπτικό κανάλι λέγοντας:
«Οι οικονομικές συνέπεις του πολέμου στην Ουκρανία, έιναι τεράστιες οφελουμε να το πούμε αυτό στον κόσμο, βλέπουμε τι γίνεται στην διαμόρφωση των τιμών ενέργειας, ρεύματος, φυσικού αερίου. Η κυβέρνηση παρενέβη στο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε τις οικονομικές συνέπεις».
Η κυβέρνηση αποφάσισε την οριζόντια στήριξη σε ό,τι αφορά στην ενέργεια, θα υπάρξει μία έμμεση ενίσχυση του εισοδήματος, έρχεται μείωση στον ΕΝΦΙΑ που έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά πολιτικών αποφάσεων. Ωστόσο, επειδή θα υπάρξουν κατηγορίες πολιτών που θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερο πρόβλημα, θα υπάρξει μία περαιτέρω ενίσχυση στα νοικοκυριά», πρόσθεσε.
«Υπάρχει μία αυξημένη ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμου για να αποφύγουμε τις περιπτώσεις αισχροκέρδειας με το πλαφόν», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Όσο αφορά στον ειδικό φόρο κατανάλωσης ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πως, «όταν κανείς παίρνει μέτρα θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας την επιρροή στους ανθρώπους και δεύτερον, τις συνθήκες. Έχει σημασία, να έχεις τη ματιά σου στραμμένη στα δημοσιονομικά, στην οικονομια, την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού και στην ικανότητα του κράτους να στηρίζει και το υπόλοιπο κομμάτι της κοινωνίας, την υγεία, αλλά και την παιδεία. Αυτά που μπορουμε να δώσουμε, δίνουμε. Στα καταναλωτικά αγαθά, δεν εγγυάται κανείς ότι θα δει την αλλαγή ο καταναλωτής άμεσα σε αυτά που θα πληρώσει όταν αγοράσει κάτι».
«Ερχεται η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Μαΐου», πρόσθεσε.
«Ηθικά σωστή και εθνικά επιβεβλημένη η απόφαση αποστολής αμυντικού εξοπλισμού»
Ο κ. Οικονόμου, μεταξύ άλλων, μίλησε και για την απόφαση της Ελλάδας να στείλει αμυντικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.
«Η απόφαση μας αυτή ήταν ηθικά σωστή και εθνικά επιβεβλημένη. Άλλωστε ο εξοπλιμός που στείλαμε ήταν στοιχειώδης εξοπλισμός που ενισχύει την άμυνα, δεν πλήττει στόχους στην Ρωσία. Η Τουρικία έχει στείλει drones, ωστόσο η Ελλάδα είναι ταυτισμένη με τους εταίρους και τους συμμάχους της απέναντι στον ουκρανικό λαό», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Έχουμε έρθει σε επαφή και εμείς με προκλήσεις τέτοιου τύπου. Συντασσόμαστε με τους εταίρους μας και αντιμετωπίζουμε καθημερινά την κάθε πρόκληση. Η Ελλάδα έχει λάβει όλα τα μέτρα, δεν είναι ιστορικά και πολιτικά αφελής για να βρεθεί αιφνιδιασμένη», κατέληξε λέγοντας ο κ. Οικονόμου.
mega/ photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
- Τότε θα συναντηθούν κατά πάσα πιθανότητα Μητσοτάκης-Ερντογάν
Κύρια Θέματα

















