Σε αυτήν, αναφέρεται πως «τη νύχτα το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε μια τερατώδη προβοκάτσια δίπλα στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορόζιε, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων. Γύρω στις 02:00 π.μ., ρωσική μονάδα περιπολίας εκεί δέχθηκε επίθεση από ουκρανική ομάδα σαμποτέρ.
Για να προκληθούν ανταποδοτικά πυρά, από τα παράθυρα του εκπαιδευτικού κτιρίου έξω από το πυρηνικό εργοστάσιο άνοιξαν σφοδρά πυρά κατά της Ρωσικής Φρουράς. Τα σημεία βολής των Ουκρανών σαμποτέρ στο κτίριο κατεστάλησαν. Βγαίνοντας από το κτίριο, η ουκρανική ομάδα το πυρπόλησε. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν τη φωτιά.
Ο πυρηνικός σταθμός λειτουργεί κανονικά, τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι φυσιολογικά.
Οι δηλώσεις του Β. Ζελένσκι που ακολούθησαν αμέσως, για την υποτιθέμενη απειλή στον πυρηνικό σταθμό και οι συνομιλίες του με την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο δεν αφήνουν καμία αμφιβολία. Ο σκοπός της προβοκάτσιας του καθεστώτος του Κιέβου σε μια πυρηνική εγκατάσταση είναι μια προσπάθεια να κατηγορηθεί η Ρωσία για δημιουργία πηγής ραδιενεργής μόλυνσης».

(φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου μετά τις νέες εξελίξεις
- Νεκρή 80χρονη μετά από φωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
- Με μέτρα ασφαλείας και αυξημένη κίνηση στα λιμάνια αρχίζει η έξοδος των εκδρομέων της Λαμπρής
- Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως η κατάπαυση του πυρός με το Ιράν «δεν συμπεριλαμβάνει τον Λίβανο»
- Τραμπ: Η Κίνα ώθησε το Ιράν να διαπραγματευτεί
- Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα 8/4 με μικρή πτώση θερμοκρασίας – Πού αναμένονται τοπικές βροχές
- Ο Γκουτέρες «καλωσορίζει» την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός για δυο εβδομάδες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν
- Το Ισραήλ αποδέχεται την κατάπαυση του πυρός με το Ιράν
- Viral έγινε Κινέζος πιανίστας: Ήθελε να «δει μουσική»…και δείτε τι χρησιμοποίησε, vid
- Εκεχειρία δύο εβδομάδων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν – Ανοίγουν τα Στενά του Ορμούζ









