Παρέμβαση που θα πάει σήμερα κιόλας στο κοινοβούλιο για το «πάγωμα» πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για ευπαθείς ομάδες προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στην εισηγητική του ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο.
Παράλληλα τόνισε ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι κυρώσεις που της επιβλήθηκαν «θα έχουν και οικονομικές συνέπειες, δεν θα τις κρύψουμε. Θα πρέπει να τις διαχειριστούμε και θα τις διαχειριστούμε».
Μιλώντας για το ζήτημα της ακρίβειας της ενέργειας σημείωσε: «Χθες εξήγησα γιατί δεν ισχύει ο βολικός μύθος του δήθεν φθηνού λιγνίτη. Παρουσίασα το πρόγραμμά μας για την ενέργεια, το οποίο εκτείνεται σε πολλά επίπεδα, και διαβεβαίωσα ότι πέρα από τα 2 δισεκατομμύρια που έχουν ήδη διατεθεί για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, η στήριξη αυτή θα συνεχιστεί με έμφαση πάντα στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Προωθούμε ελληνική πρόταση για ευρωπαϊκή στήριξη για την απορρόφηση των ανατιμήσεων και βέβαια την προστασία του εισοδήματος, που πρέπει να αποτελεί πρώτη πολιτική μας προτεραιότητα».
Έπειτα αναφέρθηκε στα δύο νομοθετήματα που έρχονται στη Βουλή: «Θα εξετάσουμε και θα εγκρίνουμε σήμερα: ο ακόμα χαμηλότερος ΕΝΦΙΑ και η προστασία της πρώτης κατοικίας και των πιο ευάλωτων.
Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ οι βασικές ρυθμίσεις έχουν ήδη περιγραφεί. Περιλαμβάνουν μεγαλύτερες ελαφρύνσεις από αυτές που είχαμε υποσχεθεί. Μία παρέμβαση που καθίσταται εξαιρετικά επίκαιρη τώρα, λαμβάνοντας υπόψη την πίεση την οποία δέχονται τα νοικοκυριά και το εισόδημά τους.
Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι συνολικά οι Έλληνες ιδιοκτήτες θα καταβάλουν κάτι παραπάνω από 30% λιγότερο φόρο για τα ακίνητά τους σε σχέση με αυτό το οποίο πλήρωναν το 2019. Μεγαλύτερη θα είναι η ελάφρυνση για όσους κατοικούν σε ζώνες χαμηλής και μέσης τιμής. Μικρή αύξηση θα βαραίνει μόνο μία μικρή μειοψηφία ιδιοκτητών σε περιοχές υψηλής αξίας. Διορθώνονται με αυτό τον τρόπο αδικίες του παρελθόντος.
Και βέβαια, έτσι συνεχίζει η κυβέρνηση την πολιτική της ελάφρυνσης από τα βάρη που προκαλούν οι φόροι και οι εισφορές του παρελθόντος. Μία πολιτική η οποία με αυτό τον τρόπο μειώνει τα έξοδα των νοικοκυριών, αυξάνει τη δυνατότητά τους να αμυνθούν απέναντι στην ακρίβεια.
Σε ό,τι αφορά τώρα την πρώτη κατοικία των πιο αδύναμων, με το νέο νομοσχέδιο παγώνει κάθε διαδικασία πλειστηριασμού 3.000 ακινήτων, τα οποία ανήκουν σε ευάλωτους δανειολήπτες. Και απλώνεται έτσι ένα πρόσθετο δίχτυ προστασίας γύρω από όσους δοκιμάζονται περισσότερο».
(φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ: Οι συγκλονιστικές εξομολογήσεις των φίλων του για τις τελευταίες του στιγμές
- Διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ σχετικά με τις πληρωμές των κτηνοτρόφων
- Σύνταγμα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 65χρονος άνδρας που έπεσε στις γραμμές του μετρό
- Ο Τραμπ διατάσσει τις αμερικανικές Ε.Δ. να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια από εργοστάσια που καίνε άνθρακα
- Τρέλα: Νέο άθλημα θέλει τους παίκτες να συγκρούονται…μετωπικά! vid
- Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος οδηγός παραβίασε κόκκινο και πήρε “σβάρνα” σταθμευμένα αυτοκίνητα
- Καιρός: Τσικνοπέμπτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους έως 8 μποφόρ
- Τζένιφερ Κόνελι και Άνα ντε Άρμας μαζί σε νέo κατασκοπευτικό θρίλερ
- Η εφαρμογή WhatsApp κατήγγειλε απόπειρα οριστικού μπλόκου από τις ρωσικές αρχές
- Πέθανε ο πρώην υπουργός της NΔ Αναστάσης Παπαληγούρας
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΑΔΕ
ΚΑΙΡΟΣ
ΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΜΕΤΡΟ
ΑΤΤΙΚΗ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΡΕΘΥΜΝΟ
ΣΥΡΜΟΣ









