Το Newsweek, επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες του και αναφέρει πως η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ήδη ενημερώσει τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως η Ρωσία προετοιμάζεται να εξαπολύσει μια πλήρους κλίμακας στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία μέσα στις επόμενες 48 ώρες.
Το δημοσίευμα αναφέρει ως πηγή του αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.
Αμερικανός αξιωματούχος με άμεση γνώση του ζητήματος είπε στο Newsweek:
«Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έχει λάβει την προειδοποίηση ότι η Ρωσία θα ξεκινήσει πιθανότατα μια εισβολή μέσα σε 48 ώρες, βάσει αμερικανικών πληροφοριών».
«Επιπρόσθετα» πρόσθεσε ο αξιωματούχος, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, «υπάρχουν αναφορές για ρωσικές παραβιάσεις του ουκρανικού εναέριου χώρου σήμερα».
Πηγή από το περιβάλλον της κυβέρνησης Ζελένσκι επίσης επιβεβαίωσε στο Newsweek ότι πράγματι έχει ληφθεί μια τέτοια προειδοποίηση.
Από την άλλη σύμφωνα με το Reuters δύο κονβόι με στρατιωτικό εξοπλισμό χωρίς αναγνωρίσιμα διακριτικά κατευθύνονται προς το Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, ακολουθώντας διαφορετικούς δρόμους από την πλευρά των ρωσικών συνόρων, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο μαρτυρία δημοσιογράφου που βρίσκεται στην περιοχή.Το ένα κονβόι περιλαμβάνει εννέα τανκς και ένα στρατιωτικό όχημα, ενώ το δεύτερο φορτηγά και βυτιοφόρα, δήλωσε ο δημοσιογράφος.
Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία αναγνώρισε τη Δευτέρα την ανεξαρτησία των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.
Το Κίεβο κήρυξε σήμερα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ζήτησε από τους Ουκρανούς που βρίσκονται στη Ρωσία να φύγουν άμεσα. Παράλληλα η Μόσχα άρχισε την εκκένωση της πρεσβείας της στην ουκρανική πρωτεύουσα, εντείνοντας την ανησυχία των Ουκρανών και της Δύσης για μια ευρεία στρατιωτική επίθεση από τη Ρωσία.
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Ρώσοι δεν ξεχνούν: «Κλειδωμένοι» πυρηνικοί στόχοι η Βρετανία και η Γερμανία – Video
- Σε σοκ η ευρωπαϊκή πολιτική μετά τις ραγδαίες εξελίξεις από την ανάμειξη των ΗΠΑ
- “Έχω γίνει ειδικός στις selfies”: Η βόλτα Μητσοτάκη στο Μαρούσι για να συνομιλήσει με πολίτες, vid
- Οι ΗΠΑ καλούν την ισλαμιστική κυβέρνηση στη Συρία να σταματήσουν τις επιθέσεις σε Χαλέπι και Ράκα
- Τα λένε «χύμα»: «Δεν έχει καθοριστεί ποιά Τάξη Πραγμάτων θα επικρατήσει στον πλανήτη» – Video
- Οι 10.000 χορεύτριες που χόρεψαν μπροστά στον Ναρέντρα Μόντι και τον εντυπωσίασαν – Δείτε βίντεο
- N. Κακλαμάνης: Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη «νέα Αφρική», μια ήπειρο ευκαιριών
- Δικαστική απόφαση περιορίζει τις εξουσίες της αστυνομίας μετανάστευσης των ΗΠΑ στη Μινεσότα
- Αντιδρά το Ισραήλ με τη σύνθεση του «Συμβουλίου Ειρήνης» για τη Γάζα
- Mercosur: Μέσα στην τρελή χαρά υπέγραψε την επιβλαβή για τους αγρότες συμφωνία η Φον ντερ Λάιεν, vid









