Πανελλαδική, πανυγειονομική απεργιακή κινητοποίηση προγραμματίζουν σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Η ΟΕΝΓΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία και η ΠΟΕΔΗΝ 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της περιφέρειας, και 7ωρη στάση εργασίας 8:00-15:00 για τα νοσοκομεία της Αττικής.
Οι δύο Ομοσπονδίες προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 8:30 στην πλατεία Μαβίλη και πορεία προς το υπουργείο Υγείας. Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι το προσωπικό των νοσοκομείων έμεινε «αβοήθητο να προσπαθεί να αποκρούσει το ένα μετά το άλλο πανδημικό κύμα, με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό».
Η ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά της κάνει λόγο για «δυσμενή επιδημιολογικά δεδομένα που αναδεικνύουν τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε Πρωτοβάθμια και Νοσοκομειακή Περίθαλψη».
Σημειώνει ότι τα νοσοκομεία διαθέτουν «απαρχαιωμένο εξοπλισμό και υποδομές, ενώ το προσωπικό γονάτισε από την κούραση. Δύο νοσηλευτές για 40 ασθενείς με κορωνοϊό». Επιπλέον σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Νοσοκομείων είναι 1 δισ. ευρώ και οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας 5%».
Σχετικά με την ιχνηλάτηση «αφέθηκε στην τύχη και στις τσέπες των πολιτών», ενώ για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σημειώνει ότι «ξεκίνησε ως ένα αδιέξοδο, λάθος της κυβέρνησης και κατέληξε να είναι ένα «καπρίτσιο» καθ’ ότι εφαρμόστηκε μόνο στο Υγειονομικό προσωπικό που είναι εμβολιασμένο σε καθολικό ποσοστό 97%» και ζητά να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.
Οι δύο Ομοσπονδίες μεταξύ άλλων διεκδικούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών, των συντάξεων και του εφάπαξ στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012, επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, άμεση ένταξη στα ΒΑΕ και αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα υγείας.
lifo/ photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δ. Μιχαηλίδου: «Για πρώτη φορά στα δημοτικά σχολεία της Αίγινας σχολικά γεύματα για όλους τους μαθητές»
- Δεν αστειεύονται οι Κινέζοι: Αυτά είναι τα άρματα μάχης νέας γενιάς, video
- Θερινές εκπτώσεις: Πτώση τζίρου από 20% έως 50% – Άμεσα μέτρα ζητάει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών
- Νέα σημαντική επιτυχία των Ρώσων στο μέτωπο
- Σύνοδος ΟΗΕ: Ποιούς θα συναντήσει ο ΥΠΕΞ, Γεραπετρίτης
- Ατύχημα για τον Τομ Χόλαντ – Έπαθε διάσειση στα γυρίσματα της ταινίας «Spider-Man: No Way Home»
- Σχεδόν το 80% των χωρών μελών του ΟΗΕ αναγνωρίζουν πλέον το παλαιστινιακό κράτος
- Ο ηθοποιός που ήταν ένας από τους διάσημους έρωτες της Νταϊάνα – Η ταινία που δεν έγινε
- Η Μελίσα ΜακΚάρθι σε διπλό ρόλο για την ταινία «Miss Nelson Is Missing» του Netflix
- Θεσσαλονίκη: Αιτήσεις για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου – Πότε λήγει η προθεσμία
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔΥΠΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

συμβουλιο της επικρατείας
