ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι είναι «κάτι πολύ ενδιαφέρον και για εμάς, την Ελλάδα μετά την επίσκεψή μου στην Μαριούπολη, αλλά και στη Μόσχα».
«Θα έχω επίσης την ευκαιρία να επιστήσω την προσοχή και του παριστάμενου Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών, του κ. Κουλέμπα, στα ζητήματα ασφάλειας της ελληνικής μειονότητας στην ευρύτερη περιοχή επαφής γύρω από τη Μαριούπολη» επισήμανε ο κ. Δένδιας.
Ειδικότερα, ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε:
«Θα συζητήσουμε σήμερα για την ασφάλεια στην Ευρώπη, κάτι πολύ ενδιαφέρον και για εμάς, την Ελλάδα μετά την επίσκεψή μου στην Μαριούπολη, αλλά και στη Μόσχα. Θα έχω, επίσης, την ευκαιρία να επιστήσω την προσοχή και του παριστάμενου Ουκρανού Υπουργού Εξωτερικών, του κ. Κουλέμπα στα ζητήματα ασφάλειας της ελληνικής μειονότητας στην ευρύτερη περιοχή επαφής γύρω από τη Μαριούπολη. Και από εκεί και πέρα, το δεύτερο πολύ ενδιαφέρον θέμα είναι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Νομίζω ότι θα πρέπει η ΕΕ με πολύ μεγάλη προσοχή να ενσκήψει στα ζητήματα των Δυτικών Βαλκανίων.
Η κατάσταση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη δεν είναι καλή. Απαιτείται να γίνουν εκλογές υπό εκλογικό νόμο ο οποίος να διασφαλίζει την ενότητα της χώρας. Σε αυτό νομίζω θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων και περιμένω να ακούσω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απόψεις και του Κροάτη συναδέλφου μου».
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρωσικά παγωμένα περιουσιακά στοιχεία: Η πρόταση Πούτιν στον Τραμπ – Περιμένει ακόμα απάντηση
- Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 12 μηνών, με αναστολή, στους δύο νεαρούς που έτρεχαν με 179 χλμ./ώρα
- Η αρχισυντάκτρια του RT για τη μάχη της με τον καρκίνο: «Ο Θεός υπάρχει, ο θάνατος όχι»
- Τα ΗΑΕ δεν θα επιτρέψουν χρήση της επικράτειάς τους για επιθέσεις εναντίον του Ιράν
- Τραμπ για Λευκό Οίκο: «Είναι πολύ αργά να σταματήσει η αίθουσα που χτίζω»
- Επιστολική ψήφο στους εκτός Ελλάδας εκλογείς και ορισμός τριεδρικής εκλογικής περιφέρειας – Τι ανακοινώθηκε
- Τρίκαλα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της φονικής έκρηξης – Τι προβληματίζει τις αρχές
- Χρυσοχοΐδης: Η τραγωδία στα Τρίκαλα μας γεμίζει θλίψη
- Ο Τραμπ στέλνει τον «τσάρο των συνόρων» Τομ Χόμαν στη Μινεσότα μετά τον χαμό του Σαββατοκύριακου
- Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την επιστροφή της σορού του τελευταίου ομήρου της Χαμάς









