«Συμφωνήσαμε μαζί σας σήμερα, ότι το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών θα παρουσιάσει τις απόψεις του για τις απαντήσεις που λάβαμε στις προτάσεις που στείλαμε στους Αμερικανούς συναδέλφους μας στην Ουάσινγκτον και σε εκείνους της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας (ΝΑΤΟ) στις Βρυξέλλες, αναφορικά με την οργάνωση των θεμάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια στην Ευρώπη και την απάντηση στις ανησυχίες μας που έχουν να κάνουν με αυτό που βλέπουμε ως μία ατελείωτη και πολύ επικίνδυνη επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή.
Τώρα σε βάρος πρώην δημοκρατιών της Σοβιετικής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας», είπε ο Πούτιν στον Λαβρόφ.
Από την μεριά του, ο Ρώσος ΥΠΕΞ τόνισε στον Ρώσο πρόεδρο ότι η αμερικανική απάντηση σε καθοριστικά ζητήματα των ρωσικών προτάσεων ασφαλείας, ήταν αρνητική.
Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, το ΝΑΤΟ θέλει από μόνο του να καθορίσει την εξέλιξη της κατάστασης στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
«Μας έστειλαν απαντήσεις, η απάντηση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Τις μελετήσαμε προσεκτικά μαζί με τους συναδέλφους μας σε διαΰπουργικό σχήμα. Μας ενδιαφέρει αρχικά η απάντηση των ΗΠΑ, επειδή όλοι καταλαβαίνουν ποιος παίζει τον κύριο ρόλο στην επίλυση αυτών των ζητημάτων στο στρατόπεδο της Δύσης», είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ και πρόσθεσε ότι η Ρωσία «δεν είναι ικανοποιημένη» από το γεγονός ότι η αμερικανική απάντηση σε σημεία – κλειδιά, ήταν αρνητική.
Σύμφωνα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, η Μόσχα δεν είναι ικανοποιημένη από το πρώτο μέρος της απάντησης των ΗΠΑ στις προτάσεις ασφαλείας με το δεύτερο κομμάτι να είναι πιο εποικοδομητικό.
Επίσης, ανέφερε ότι δεν είναι ικανοποιητικές ούτε οι απαντήσεις από ΕΕ και NATO.
Επιπλέον, δηλώνει ότι η έννοια του αδιαιρέτου της ασφάλειας είναι διαφορετική από αυτήν που επιχειρεί να παρουσιάσει η Δύση.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Jackie”: O σπάνιος θηλυκός αστακός στα χρώματα του Halloween εμφανίστηκε στη Μασαχουσέτη
- Παρακάμπτουν ολόκληρη την ΕΕ Πούτιν και Τραμπ! Υψίστης σημασίας η συνάντησή τους
- Όρμπαν για συνάντηση Πούτιν-Τραμπ: «Η Βουδαπέστη είναι μία νήσος ειρήνης», vid
- Επίθεση αυτοκτονίας με 7 νεκρούς Πακιστανούς στρατιώτες κοντά στο σύνορο με το Αφγανιστάν
- To viral βίντεο τουρίστριας από το Μοναστηράκι: «Δεν δουλεύετε Δευτέρα;» – Έπος οι απαντήσεις
- Γεωργιάδης: Από γκάφα σε γκάφα πηγαίνει ο Α. Τσίπρας
- Τότε θα μπορούσε να γίνει η συνάντηση Πούτιν-Τραμπ στην Βουδαπέστη, σύμφωνα με τον Όρμπαν
- Κατάθεση φακέλου στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τη δημιουργία διαδρομής για τον πολιτισμό της Ελιάς
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο νεαροί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση εκμετάλλευσης ανηλίκων μέσω Διαδικτύου
- Ξεκινά η 7η συμπληρωματική πρόσκληση για το Μητρώο Εκπαιδευτικών της ΔΥΠΑ