Η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς δεν δεσμεύεται πλέον να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που δημιούργησε μαζί με τον πρώην σύζυγό της και αντιθέτως θα μοιράσει τα κεφάλαια αυτά σε άλλες φιλανθρωπίες, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal.
Η 57χρονη ειδική στην πληροφορική έλαβε αυτήν την απόφαση στα τέλη του 2021, μετά το διαζύγιό της από τον συνιδρυτή της Microsoft Corp, Μπιλ Γκέιτς. Το ζευγάρι είχε υποσχεθεί το 2010 ότι θα έδινε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του στο Ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς που ιδρύθηκε το 2000 και κατά την πρώτη εικοσαετία της δράσης του δαπάνησε 55 δισεκ. δολάρια για την καταπολέμηση της φτώχειας, των ανισοτήτων και των ασθενειών.
Ένας εκπρόσωπος του ιδρύματος απέφυγε να σχολιάσει όσα γράφει η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς στην Επιστολή Προθέσεών της, την οποία δημοσιοποίησε ξεχωριστά από τον πρώην σύζυγό της. «Αναγνωρίζω ότι είναι παράλογο να συγκεντρώνεται τόσος πλούτος στα χέρια ενός ατόμου και πιστεύω ότι το μοναδικό υπεύθυνο πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς με μια περιουσία τόσου μεγέθους, είναι να την μοιράσει – με όσο μεγαλύτερη διακριτικότητα γίνεται και κατά τρόπο ώστε να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή επίδραση», γράφει στην επιστολή της.
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Μασκοφόρος άντρας μαχαίρωσε τυχαία μια μητέρα στο δρόμο – ΒΙΝΤΕΟ
- Έγινε ρουτίνα και ο πόλεμος στις μέρες μας, vid
- Γ. Αυτιάς σε Κομισιόν: «Να ανακληθεί η απόφαση της Deutsche Welle σχετικά με την κατάργηση του ελληνικού προγράμματος»
- Αγορά ακινήτων: Το 25% έως 35% των συναλλαγών σε ακίνητα υπερπολυτελείας δεν γίνεται μέσω αγγελιών
- Θα “αναστήσουν” τον Βαλ Κίλμερ για να παίξει σε νέα ταινία!
- Ο Τραμπ απειλεί να «ανατινάξει» το μεγαλύτερο κοίτασμα αερίου του Ιράν μετά τις επιθέσεις στο Κατάρ
- Το υπουργείο Πολέμου των ΗΠΑ ζητεί να εγκριθεί κονδύλι 200 δις για να χρηματοδοτηθεί ο πόλεμος στο Ιράν
- Σε παύση βρίσκονται οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία, σύμφωνα με ρωσική εφημερίδα
- Κων. Κυρανάκης: Στα 3.600 τα δημόσια σημεία φόρτισης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ένταση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ
- Σε προσωρινή μείωση των φόρων στα καύσιμα προχωράει η ιταλική κυβέρνηση









