Η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς δεν δεσμεύεται πλέον να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που δημιούργησε μαζί με τον πρώην σύζυγό της και αντιθέτως θα μοιράσει τα κεφάλαια αυτά σε άλλες φιλανθρωπίες, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal.
Η 57χρονη ειδική στην πληροφορική έλαβε αυτήν την απόφαση στα τέλη του 2021, μετά το διαζύγιό της από τον συνιδρυτή της Microsoft Corp, Μπιλ Γκέιτς. Το ζευγάρι είχε υποσχεθεί το 2010 ότι θα έδινε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του στο Ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς που ιδρύθηκε το 2000 και κατά την πρώτη εικοσαετία της δράσης του δαπάνησε 55 δισεκ. δολάρια για την καταπολέμηση της φτώχειας, των ανισοτήτων και των ασθενειών.
Ένας εκπρόσωπος του ιδρύματος απέφυγε να σχολιάσει όσα γράφει η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς στην Επιστολή Προθέσεών της, την οποία δημοσιοποίησε ξεχωριστά από τον πρώην σύζυγό της. «Αναγνωρίζω ότι είναι παράλογο να συγκεντρώνεται τόσος πλούτος στα χέρια ενός ατόμου και πιστεύω ότι το μοναδικό υπεύθυνο πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς με μια περιουσία τόσου μεγέθους, είναι να την μοιράσει – με όσο μεγαλύτερη διακριτικότητα γίνεται και κατά τρόπο ώστε να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή επίδραση», γράφει στην επιστολή της.
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης