Κάτι θα ήξεραν! Δόμνα Μιχαηλίδου: Όταν ορκιζόμουν στο Προεδρικό μού είπαν να πάω με τους συνοδούς

Για τις διακρίσεις που έχει υποστεί λόγω ηλικίας, εμφάνισης και φύλου μίλησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε τηλεοπτική της συνέντευξη στην εκπομπή «The 2Night Show» του ΑΝΤ1.


Ερωτώμενη για το εάν έχει νιώσει ότι δεν τη λαμβάνουν σοβαρά, η υφυπουργός επεσήμανε πως αυτό γίνεται «άλλες φορές λιγότερο και άλλες περισσότερο».
Σημείωσε πως το στερεότυπο της εμφάνισης είναι «βαθιά ριζωμένο» στην κοινωνία που πλέον έρχεται και με «καλοπροαίρετα σχόλια» ατόμων που μειώνουν τη θέση της.

Στο πλαίσιο αυτό θυμήθηκε την ημέρα της ορκωμοσίας της στο Προεδρικό Μέγαρο.


«Πρώτη μέρα, ορκίζομαι στο Προεδρικό τον Ιούλιο του 2019. Μπαίνουμε και μου λένε, “όχι, από εκεί πάει η κυβέρνηση, οι συνοδοί είναι από την άλλη”» περιέγραψε, αναφέροντας πως δεν τη θεώρησαν μέλος της νέας κυβέρνησης αλλά συνοδό κάποιου.


Επόμενη μνήμη που μοιράστηκε ήταν η πρώτη της μέρα στο υπουργείο, όταν και πήγε για να πάρει το γραφείο της.


Ο άνθρωπος που είχε αναλάβει τον χώρο, της έδειξε τα γραφεία των γραμματέων της και της είπε να διαλέξει όποιο επιθυμεί.


«Είχε το στερεότυπο: γυναίκα, νέα, ο ρόλος της είναι στη γραμματεία να περιμένει τον υπουργό, τον 50αρη, να αναλάβει τα ηνία του υπουργείου» σημείωσε.


Για την ίδια, όπως είπε, η κοινωνία πρέπει να παλέψει για την έχουν οι γυναίκες «ίση φωνή» με τους άνδρες και έφερε πως παράδειγμα αυτό και τα διοικητικά συμβούλια μεγάλων εταιρειών, που υποχρεούνται νομικά με έχουν ένα ποσοστό γυναικών, αλλά συνήθως αυτές είναι συγγενικά πρόσωπα των ανδρών μελών.

(ant1 – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί