πλην των καταστημάτων με είδη πρώτης ανάγκης και των επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων διανομής τροφίμων ( delivery) και ταχυδρομικών υπηρεσιών (courier).
Πάντως χθες οι γνωστές πλατφόρμες delivery παρέμειναν ανοιχτές ενώ υπήρξαν πολλά ερωτήματα από διανομείς στη ΓΣΕΕ αν έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν τις διανομές στις αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούσαν. Αργότερα σήμερα το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας θα ενημερώσει αν έχει δεχθεί σχετικές καταγγελίες. Πάντως στην απόφαση δεν αναφέρεται αν θα επιβληθούν κυρώσεις στις επιχειρήσεις που λειτουργήσουν παρά την απόφαση για αναστολή.
Ειδικότερα σήμερα 25 Ιανουαρίου αναστέλλεται η λειτουργεία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, των καταστημάτων λιανικού εμπορίου και των τραπεζών εκτός των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες.
Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν κατά τις αργίες είναι καφέ, εστιατόρια, περίπτερα, logistics, ανεφοδιασμός τροφίμων και φαρμάκων και άλλα.
Γενικότερα, για τις επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν σήμερα θα ισχύουν οι συστάσεις του υπουργείου εργασίας προς τους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι έχουν την υποχρέωση από τη νομοθεσία να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το πρώτο μωρό που γεννήθηκε μετά από 30 χρόνια έφερε την ελπίδα σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας
- Εκτροχιάστηκε επιβατική αμαξοστοιχία που μετέφερε 241 επιβάτες στο νότιο Μεξικό
- Κόπα Άφρικα: Τερματοφύλακας κατέρρευσε την ώρα του αγώνα
- Ο Νικ Κύργιος νίκησε την Σαμπαλένκα στην “Μάχη των Φύλων”, vid
- Συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι: «Θα υπάρξει συμφωνία αλλιώς θα σκοτωθούν επιπλέον εκατομμύρια άνθρωποι»
- Απίθανο βίντεο: Δύο Ρώσοι άναψαν πυροτεχνήματα…μέσα σε ασανσέρ!
- Φωτιά τώρα σε διαμέρισμα στην Τούμπα Θεσσαλονίκης – ΒΙΝΤΕΟ
- Κρεμλίνο: Πούτιν και Τραμπ πιστεύουν ότι η Ουκρανία πρέπει να λάβει απόφαση για το Ντονμπάς
- Κ.Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει όρια στην προπαγάνδα, στο ψέμα και τη διαστρέβλωση
- Σουρινάμ: Άνδρας μαχαίρωσε μέχρι θανάτου εννέα ανθρώπους









