Επίθεση σε ψηφιακές υποδομές του κράτους φαίνεται πως επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν χάκες αυτή την εβδομάδα, αφού όπως έγινε γνωστό, εκτός από τη Βουλή, προσπάθησαν να υποκλέψουν στοιχεία και από τα νοσοκομεία Σωτηρία και Ασκληπιείο της Αττικής.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, χάκερς προσπάθησαν να «παρακάμψουν» τα συστήματα ασφαλείας νοσοκομείων της Αττικής, φτάνοντας όμως μόνο μέχρι το Σωτηρία και το Ασκληπιείο. Η επίθεση απετράπη και απομένει να φανεί από την έρευνα που γίνεται, εάν κατάφεραν να υποκλέψουν στοιχεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι χάκερς δεν κατάφεραν να φτάσουν σε άλλες νοσοκομειακές μονάδες της Αττικής καθώς αυτές έχουν πιο σύγχρονα ψηφιακά συστήματα.
Την ίδια ώρα, χθες το μεσημέρι, συναγερμός σήμανε στη Βουλή των Ελλήνων καθώς χάκερς επιχείρησαν να υποκλέψουν στοιχεία από το web mail του κοινοβουλίου. Στόχος επίθεσης έγιναν συνολικά 60 λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βουλευτών, εργαζομένων και κοινοβουλευτικών συντακτών.
Η Διεύθυνση Πληροφορικής διαπίστωσε ότι ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής από εξωτερική IP». ύμφωνα με πληροφορίες η αρμοδια υπηρεσία της Βουλής προκειμένου να αποτρέψει την εισβολή «έκλεισε» ολα τα ηλεκτρονικά συστήματα ενω σε συνεργασία με την Διωξη Ηλεκτρονικουυ εγκλήματος ερευνούν το μέγεθος της έκθεσης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι χάκερς επιχείρησαν να παραβιάσουν περίπου 60 λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βουλευτών, εργαζομένων και κοινοβουλευτικών συντακτων.
Άμεσα διακόπηκε η λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές. Η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό.
protothema/ photo pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Φεγγάρι του Κάστορα”: Πότε θα δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους – Από πού πήρε το όνομά της
- Θέλουν την Ουκρανία σε «μαντρί»! Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το μέλλον της χώρας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση θα καταβάλει στους φτωχούς Αμερικανούς τη μισή επισιτιστική βοήθεια για τον Νοέμβριο
- Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία σε ακόμα μία δημοσκόπηση
- Γάζα: Δηλώσεις Φιντάν μετά τη διάσκεψη ισλαμικών χωρών
- Βίντεο – σοκ από Ρώμη: Απανωτές καταρρεύσεις στον “Πύργο των Κόμηδων” κοντά στο Κολοσσαίο
- Ν. Ανδρουλάκης: Όχι πολυφωνία από τα κορυφαία στελέχη, να έχουμε ενσυναίσθηση και συναντίληψη μέχρι τις εκλογές
- Σέρρες: Ζωονόσοι αφανίζουν το 1/5 των ζώων – 20.000 οδηγήθηκαν στη σφαγή λόγω ευλογιάς το τελευταίο τρίμηνο
- Α. Διαμαντοπούλου: Το επερχόμενο συνέδριο είναι η μεγάλη ευκαιρία για να αναταχθεί το κόμμα
- Το «σκοτεινό» σενάριο που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ









