θα απονεμηθεί στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer δρ Αλμπερτ Μπουρλά για την ηγετική ικανότητα, την αποφασιστικότητά του και την προθυμία του για την ανάληψη μεγάλων ρίσκων.
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από διαδικτυακή ψηφοφορία με την συμμετοχή 200.000 ανθρώπων σε 71 χώρες και εγκρίθηκε ομοφώνως από τα εννέα μέλη της αρμόδιας επιτροπής του Ιδρύματος.
Ανακοινώνοντας την απόφαση, η Επιτροπή επεσήμανε ότι, αντίθετα με τους διευθύνοντες άλλων εταιρειών, ο Αλμπερτ Μπουρλά αρνήθηκε δισεκατομμύρια δολάρια αμερικανικών ομοσπονδιακών κονδυλίων για να αποφύγει την κυβερνητική γραφειοκρατία και να επιταχύνει την ανάπτυξη και την παραγωγή του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19. Αποτέλεσμα, το εμβόλιο ήταν έτοιμο σε διάστημα μηνών αντί ετών.
Το Εβραϊκό Νόμπελ τιμά πρόσωπα για τα εξαιρετικά επαγγελματικά τους επιτεύγματα, για την συμβολή τους στην ανθρωπότητα και την προσήλωσή τους στις εβραϊκές αξίες.
Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ θα απονείμει το βραβείο στον Αλμπερτ Μπουρλά κατά την διάρκεια τελετής που θα τελεστεί στην Ιερουσαλήμ στις 29 Ιουνίου.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοκ στη Χαλκίδα: Βγήκαν τα μαχαίρια σε συμπλοκή για οπαδικές διαφορές – Νεκρός ένας 23χρονος
 - Εντολή Πούτιν για να εκτοξευθεί περισσότερο η Ρωσία – Ζαλίζουν οι αριθμοί
 - Κακλαμάνης: Τι δήλωσε για τις παρεμβάσεις «γαλάζιων βουλευτών» για τα ΕΛΤΑ και για τον «κόφτη» στη Βουλή
 - ΙΟΒΕ: Μικρή βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Οκτώβριο, αλλά εξασθένιση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης
 - Χαρακόπουλος: Τα fake news μπορεί να προκαλέσουν κοινωνικές αναταραχές
 - Κάτι τρέχει με τους Κούρδους στην Τουρκία – Τι ζήτησε ο Μπαχτσελί
 - Και από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ η εξυπηρέτηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων
 - Νέο έκτακτο δελτίο καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες
 - Κουρδικό: Σπάνιο μήνυμα Οτσαλάν που αφορά και την Τουρκία
 - Νέος θάλαμος χημειοθεραπειών στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»
 
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					








