όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 67 του ν. 4821/2021, προβλέφθηκε ότι στη ρύθμιση του δευτέρου εδαφίου της ανωτέρω παραγράφου (ρύθμιση τμηματικής καταβολής ασφαλιστικών εισφορών έως και 72 μηνιαίων δόσεων):
«δύνανται να υπαχθούν, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, και οφειλές ασφαλιστικών εισφορών περιόδων απασχόλησης Φεβρουαρίου 2020 έως Ιουνίου 2021, απαιτητών από 1ης.3.2020 έως 31.7.2021, που δεν τελούν σε καθεστώς ρύθμισης, εφόσον πρόκειται για εργοδότες ή για αυτοπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες που επλήγησαν λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και έχουν κύριο ΚΑΔ δραστηριότητας που ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών».
Με τη νέα εγκύκλιο 2652/13.01.2022 του Υπ. Εργασίας διευκρινίζεται ότι ο αναφερόμενος στο ανωτέρω εδάφιο κύριος «ΚΑΔ δραστηριότητας που ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών» είναι κάθε κύριος «ΚΑΔ δραστηριότητας που ορίζεται σε απόφαση Υπουργού Οικονομικών που έχει εκδοθεί κατ’ εξουσιοδότηση της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία κυρώθηκε με τον ν. 4682/2020, της από 30.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4684/2020, της από 1.5.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4690/2020), ή του ν. 4690/2020», όπως αυτό προβλέπεται με την περίπτωση α’ της παρ. 1 του άρθρου 3 της υπ’ αριθ. Α.1179/2021 απόφασης του Υφυπουργού Οικονομικών «Καθορισμός προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση των διατάξεων του άρθρου 75 του ν. 4821/2021, το οποίο αντικατέστησε το άρθρο 289 του ν. 4738/2020, καθώς και ειδικών θεμάτων και λεπτομερειών εφαρμογής της».
Η εγκύκλιος αναφέρει:
«Παρακαλείται η Α.Α.Δ.Ε., προς την οποία κοινοποιείται η παρούσα, όπως αποστείλει στο Κ.Ε.Α.Ο. του e-Ε.Φ.Κ.Α. ηλεκτρονικό αρχείο με τους Α.Φ.Μ. όλων των επιχειρήσεων, αυτοαπασχολουμένων και ελευθέρων επαγγελματιών που επλήγησαν λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και έχουν κύριο ΚΑΔ δραστηριότητας που ορίζεται σε απόφαση Υπουργού Οικονομικών που έχει εκδοθεί κατ’ εξουσιοδότηση της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία κυρώθηκε με τον ν. 4682/2020, της από 30.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4684/2020, της από 1.5.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4690/2020, ή του ν. 4690/2020.»
(Από taxheaven – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΕΕ: Η Κάγια Κάλας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΥΠΕΞ του Ιράν, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο
- Συνεδριάζει αύριο Δευτέρα το ΚΥΣΕΑ
- Ν. Δένδιας από το Μεσολόγγι: Αποτίουμε φόρο τιμής για τα 200 χρόνια από την Έξοδο
- «Εξοικονομώ»: 50 % περισσότερα νοικοκυριά στα προγράμματα αναβάθμισης – αλλαγής συσκευών
- Έπος: Δείτε τι έκαναν δύο τύποι σε παγωμένη λίμνη της Ρωσίας…ΒΙΝΤΕΟ
- Στ. Παπασταύρου: Συναντήσεις στο Χιούστον με Chevron και ExxonMobil για την ταχεία υλοποίηση των συμφωνιών
- Έβρος: Εννέα μαυρόγυπες νεκροί σε σύνολο 12 δηλητηριασμένων στη Δαδιά
- Και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κλειστές αύριο Δευτέρα στη Λέσβο
- Θεσσαλονίκη-34ο Money Show: Ο οδικός χάρτης του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο ημεριδας
- Έφτιαξαν το πρώτο παγκόσμιο…”εικονικό τρένο” και το βίντεο έγινε viral









