Ο υπουργός Ενέργειας ανακοινώνει νέα μέτρα κατά της ακρίβειας, που αναμένεται να ισχύσουν για τον Ιανουάριο και αφο΄ρούν τη στήριξη όσων πλήττονται από την κρίση στην ενέργεια.
«Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και απειλούν τα νοικοκυριά που θέλουν να ζεστάνουν τα σπίτια τους. Τον Ιανουάριο η κιλοβατώρα δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης αλλά είναι τρεις φορές υψηλότερη από την περασμένη χρονιά. Η κυβέρνηση συνεχίζει για πέμπτο μήνα να στηρίζει την ελληνική οικογένεια απέναντι στην ενεργειακή κρίση. Συνεχίζουμε με τα μέτρα στήριξης να επεκτείνονται σε επιχειρηματίες και επιχειρήσεις.
- Θα επιδοτηθούν όλες οι παροχές κύριακς κατοικίας όπως δηλώνονται στο Ε1 ανεξαρτήτως εισοδήματος ή παρόχου. Κλιμακωτή επιδότηση. 150 κιλοβατώρες, επιδοτούμε το 80% της αύξησης. Από 151 – 300 το 60% της αύξησης. Μέση μηνιαία ενίσχυση 42 ευρώ. Στο κοινωνικό τιμολόγιο απορροφούμε το 90% της αύξησης. Μέση μηνιαία ενίσχυση 54 ευρώ.
- Επιδότηση σε μη οικιακά τιμολόγια. Οριζόντια αγροτικά, επαγγελματικά, ανεξαρτήτως μεγέθους και επιπέδου τάσης. Χαμηλής, μέσης υψηλής τάσης. Επιδότηση στο 50% του αυξημένου κόστους, 65 ευ΄ρώ ανά μεγαβατώρα.
Από τον Φεβρουάριο εξετάζεται επιδότηση ανά επαγγελματικό κλάδο, προσαρμοσμένο.
Φυσικό αέριο
- Επιδότηση 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα. Αφορά 540.000 οικιακούς καταναλωτές.
- Θα δοθεί επιπλέον έκπτωση 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα από τη ΔΕΠΑ. Και θα ζητηθεί η αντίστοιχη στήριξη και από τους υπόλοιπους παρόχους.
Μη οικιακά τιμολόγια
Επεκτείνεται η επιδότηση σε όλους τους εμπορικούς καταναλωτές ανεξαρτήτως μεγέθους, τζίρου αριθμού εργαζομένων. Επιδότηση 30 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα.
(φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυρανάκης: Το 2025 καταγράφηκε η μεγαλύτερη μείωση θανατηφόρων τροχαίων από κάθε άλλη χρονιά
- Η Ρωσία προειδοποιεί τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στη Βενεζουέλα
- Απίθανο βίντεο: Η Fatima από το Πακιστάν είναι η γυναίκα που κάνει τα περισσότερα split σε ένα λεπτό
- Είδηση που επιβεβαιώνει μία πικρή αλήθεια για ό,τι γράφεται στο διαδίκτυο! Τι συνέβη στη Γαλλία
- Παπασταύρου: «Κανείς δε θα χύσει δάκρυα για τον Μαδούρο εκτός από τους συμπαθούντες του καθεστώτος του…»
- ΠΑΣΟΚ για αγρότες: Η κυβέρνηση δεν έχει μακροπρόθεσμο σχέδιο, απλώς κάνει διαχείριση πολιτικού κόστους με τελεσίγραφα
- Όρμπαν για Βενεζουέλα: «Οι ΗΠΑ μπορούν να ελέγξουν το 50% των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου»
- Ο Κων. Τασούλας συναντήθηκε με τη Μ. Δαμανάκη και συζήτησαν για το θαλάσσιο περιβάλλον
- Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο στο Παλμ Σπρινγκς: «Η τέχνη μας κάνει πιο ανθρώπινους»
- «Καρφιά» του Φίτσο κατά Τραμπ για τη Βενεζουέλα: «Το διεθνές δίκαιο έπαψε να ισχύει»









