Σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Ντράγκι που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο εμβολιασμός των πολιτών άνω των 50 ετών, γίνεται υποχρεωτικός στην Ιταλία.
Ουσιαστικά, υιοθετήθηκαν δυο οδοί: για τους πολίτες άνω των 50 ετών που δεν εργάζονται, επιβάλλεται κατευθείαν υποχρεωτικός εμβολιασμός. Για τους πολίτες, πάντα της ίδιας ηλικίας, οι οποίοι εργάζονται (στον δημόσιο, ιδιωτικό τομέα, στο εμπόριο ή αλλού) επεκτείνεται το «σούπερ πράσινο πάσο» (το οποίο απαιτεί τουλάχιστο δυο δόσεις εμβολίου) για την χρήση μέσων μεταφοράς και την πρόσβαση σε θέατρα, κινηματογράφους, καφέ, εστιατόρια, στάδια, συνέδρια.
Οι Ιταλοί, όπως και οι ξένοι που διαμένουν στην χώρα θα έχουν περιθώριο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου για να προσαρμοστούν στην νέα αυτή απόφαση.
Έπειτα από μακρά διαπραγμάτευση, σε ότι αφορά σειρά υπηρεσιών και επιχειρήσεων που είναι ανοικτές για τους πολίτες (τράπεζες, ταχυδρομεία, γραφεία του Ιταλικού Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά και τα κομμωτήρια) υιοθετήθηκε το «απλό πράσινο πάσο». Κάτι που σημαίνει ότι η πρόσβαση στους πελάτες και ασφαλισμένους θα επιτρέπεται στους εμβολιασμένους, αλλά και στους ανεμβολίαστους που έχουν κάνει διαγνωστικό τεστ.
Μέρος των ιταλικών συνδικάτων, σχολίασε τα μέτρα υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται ακόμη πιο θαρραλέες αποφάσεις και ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός πρέπει να επεκταθεί σε νέες ηλικιακές και επαγγελματικές κατηγορίες.
«Είμαστε οι πρώτοι που υιοθετούμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους πολίτες άνω των 50 ετών. Όπως ήμασταν επίσης οι πρώτοι που υιοθετήσαμε το πράσινο πάσο εμβολιασμένου. Παράλληλα, συμφωνήσαμε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ευελιξία σε ότι αφορά την ενίσχυση της τηλεργασίας», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός δημόσιας διοίκησης, Ρενάτο Μπρουνέτα.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καθησυχάσει το Ισραήλ για την επίθεση σε διυλιστήριο πετρελαίου
- Φόβοι για νέα μεταναστευτική κρίση στην ΕΕ – Ενίσχυση ελέγχων στα σύνορα ζητούν οι πρωθυπουργοί Δανίας και Ιταλίας
- Δικαστήριο στη Μυτιλήνη επιδίκασε αποζημίωση σε 3 νέους για ηθική βλάβη, λόγω άδικης στέρησης της ελευθερίας τους
- «Άλμα» στις ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας μετά τις νέες επιθέσεις στη Μ. Ανατολή: Διψήφια ανατίμηση σε αμόλυβδη και ντίζελ στην ΕΕ
- Πυρά του ΥΠΕΞ του Ομάν κατά των ΗΠΑ: «Επέτρεψαν στον εαυτό τους να παρασυρθούν» στον πόλεμο
- Το ΣτΕ ζητάει από το Υπ. Παιδείας να εξασφαλίσει την άμεση διδασκαλία του εναλλακτικού μαθήματος των Θρησκευτικών
- «ΑΤΗΕΝS MOVE»: Με 4 νέες γραμμές δημοτικής συγκοινωνίας θα εξυπηρετείται ο Δήμος Αθηναίων – Ποιες περιοχές θα συνδέουν
- Σοκ στην Ινδία – Άνδρας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μετά από επίθεση ελέφαντα (BINTEO)
- Η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας θεωρεί πως μόνο ο Τραμπ μπορεί να φέρει την ειρήνη
- Αναγκαστική προσγείωση για ένα F-35! Φέρεται να χτυπήθηκε από ιρανικά πυρά








