Η επίθεση που ξεκίνησε την Κυριακή εναντίον των ιστοσελίδων του περιοδικού Expresso και του τηλεοπτικού καναλιού SIC συνιστά «επίθεση κατά της ελευθεροτυπίας, πρωτοφανή για την Πορτογαλία», τονίζει ο όμιλος Impressa σε ανακοίνωσή του. Ο όμιλος σκοπεύει να καταθέσει μήνυση και είναι σε επαφή με τη δικαστική αστυνομία και το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας.
Ένας εκπρόσωπος του ομίλου, με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν θέλησε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το είδος της πειρατείας. Άλλα μέσα του Impressa όμως αναφέρουν ότι ενδέχεται να πρόκειται για επίθεση με λυτρισμικό από μια ομάδα χάκερ που αυτοαποκαλούνται Lapsus Group.
Σύμφωνα με τον αναλυτή Μαρκ Ριβέρο, η ομάδα αυτή είναι πρόσφατη και χρησιμοποιεί «τεχνικές χάκινγκ» όταν στοχεύει τα θύματά της. Παρά τα μηνύματα που κάνουν λόγο για επίθεση με λυτρισμικό, αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. «Η ομάδα προωθεί τη δράση της μέσω του Telegram, όπου οι εγκληματίες μοιράζονται μεγάλο μέρος των κλεμμένων δεδομένων», πρόσθεσε.
photo pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά
- Χάος στο Μεξικό μετά την εξόντωση αρχηγού των καρτέλ – Ο στρατός στους δρόμους, vid
- Συναγερμός στον Έβρο – Πλημμύρισαν 60.000 στρέμματα στο Σουφλί, έσπασαν αναχώματα σε Κορνοφωλιά και Αμόριο
- Πάτρα: Πάνω από 50.000 καρναβαλιστές πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης για πάνω από πέντε ώρες
- ΗΠΑ: Απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη, εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης
- Σπάτα: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χώρο επιχείρησης με αθλητικά είδη
- Κατάρρευση πατώματος σε ταβέρνα στην Κομοτηνή: Ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες
- Σοκ στη Βρετανία – Γυναίκα έχασε τα 4 άκρα της επειδή ο σκύλος της έγλειψε μια μικρή πληγή
- Η Αθήνα «χόρεψε» στους ρυθμούς του καρναβαλιού
- Ξεκινούν στη Νίσυρο οι εργασίες εκσυγχρονισμού τριών μονάδων αφαλάτωσης









