Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να μιλήσει την Κυριακή με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, μία ημέρα μετά τη συνομιλία που είχε με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν με κύριο θέμα τη μείωση της έντασης στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας.
«Ο πρόεδρος Μπάιντεν σχεδιάζει την Κυριακή να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι, για να επιβεβαιώσει την υποστήριξη των ΗΠΑ στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, να συζητήσει την αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία, αλλά επίσης να συζητήσει την προετοιμασία για τις επικείμενες διπλωματικές επαφές με σκοπό την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή» δήλωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Οι συνομιλίες, που θα γίνουν στις 10 Ιανουαρίου στη Γενεύη με τη συμμετοχή της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουέντι Σέρμαν και του ρώσου ομολόγου της Σεργκέι Ριαμπκόφ, θα ακολουθηθούν τη 12η Ιανουαρίου από τη συνεδρίαση του συμβουλίου NATO-Ρωσίας και τη 13η Ιανουαρίου από συνομιλίες στο πλαίσιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καρχαρίας δάγκωσε 13χρονο στο λιμάνι του Σίδνεϊ – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
- Δημοσίευση Πρακτικού Οδηγού από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τον Καθορισμό Τιμών Μεταπώλησης
- Αξιοποίηση του Αδριάνειου Υδραγωγείου για μη πόσιμες χρήσεις στον δήμο Αμαρουσίου
- Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής σε επιχείρηση στα Χανιά – Συνελήφθησαν 2 άτομα
- Καγκελάριος Μερτς: “Οι απειλές για δασμούς υπονομεύουν τις διατλαντικές σχέσεις”
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις 19, 20 και 23 Ιανουαρίου στον Κηφισό
- Το ονειρεμένο χρυσό δαχτυλίδι από τον Μεσαίωνα που βρέθηκε στο κέντρο αρχαίας πόλης της Νορβηγίας
- Ανοικτά για το κοινό τα χιονοδρομικά κέντρα της Β. Ελλάδας
- Χιλή: Τουλάχιστον 15 νεκροί από τις πυρκαγιές – 50.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, vid
- Μ.Χαρακόπουλος: Εξαιρετικά κρίσιμο για την Ελλάδα το 2026









