Νέα προειδοποίηση για το Gmail και το Outlook! Διαγράψτε άμεσα αυτό το μήνυμα από την Amazon

Με εκατομμύρια από εμάς να κατευθυνόμαστε στο διαδίκτυο για να κάνουμε τις εορταστικές αγορές μας, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα.


Μια επείγουσα προειδοποίηση εκδόθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας λόγω μιας έκρηξης από απάτες που στοχεύουν τους καταναλωτές μέσω ψεύτικων ειδοποιήσεων παράδοσης που προσπαθούν να εξαπατήσουν τους ανθρώπους να δώσουν οικειοθελώς προσωπικά δεδομένα.

Τώρα φαίνεται ότι η διάσημη επωνυμία της Amazon χρησιμοποιείται από κλέφτες, θέτοντας σε κίνδυνο τους χρήστες.

Η τελευταία απειλή, σύμφωνα με την Express.co.uk, προσπαθεί να τρομάξει τους αγοραστές της Amazon με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ισχυρίζεται ότι ο λογαριασμός τους πρόκειται να τερματιστεί.

Είναι ένα μήνυμα που είναι βέβαιο ότι θα τραβήξει την προσοχή των ανθρώπων ειδικά καθώς το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φαίνεται να προέρχεται από έναν επίσημο λογαριασμό της Amazon.

Τι αναφέρει το μήνυμα

Μόλις ανοίξει, το μήνυμα αναφέρει ότι όλες οι παραγγελίες που έχουν τοποθετηθεί στον ιστότοπο αγορών έχουν κλειδωθεί και τίποτα δεν θα παραδοθεί μέχρι να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λέει ότι αυτό οφείλεται σε ένα πρόβλημα με τα στοιχεία χρέωσης που έχουν παρασχεθεί στην εταιρεία.

Στη συνέχεια, οι πελάτες καλούνται να κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο για να ενημερώσουν τον λογαριασμό τους και να επιλύσουν τυχόν προβλήματα για να συνεχίσουν τις αγορές.Όλα φαίνονται πολύ επίσημα με το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χαρακτηρίζει την επωνυμία Amazon και τον σύνδεσμο που μεταφέρει τους χρήστες σε μια επίσημη σελίδα εισόδου.

Ωστόσο, μην πέσετε στην παγίδα!


Αν και το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φαίνεται να έχει σταλεί από την Amazon, είναι εύκολο να δείτε ότι η πραγματική διεύθυνση δεν έχει καμία σχέση με τον λιανοπωλητή.


Ο ενσωματωμένος σύνδεσμος στον οποίο οι χρήστες λαμβάνονται στη συνέχεια διαθέτει επίσης μια διεύθυνση ιστού που δεν αποτελεί μέρος του Amazon.


Με τόσους πολλούς ανθρώπους που έχουν λογαριασμούς στο Amazon, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί οι χάκερς χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο κατάστημα λιανικής.


Εάν λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ισχυρίζεται ότι προέρχεται από την Amazon που φαίνεται ύποπτο, μπορεί να είναι ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ηλεκτρονικού «ψαρέματος», δήλωσε η Amazon στη σελίδα ασφαλείας της.


«Ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ηλεκτρονικού “ψαρέματος” φαίνεται να προέρχεται από αξιόπιστη πηγή, αλλά στην πραγματικότητα αποστέλλεται από εξωγενή πηγή που προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία, κάνοντάς σας να ανοίξετε ένα συνημμένο που περιέχει κακόβουλο λογισμικό ή να κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο που ανακατευθύνει σε έναν δυνητικά επικίνδυνο ιστότοπο.


«Ορισμένα μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” μπορεί ακόμη και να περιέχουν έναν σύνδεσμο προς έναν ιστότοπο που μοιάζει με την Amazon.com, αλλά δεν είναι νόμιμος ιστότοπος. Ο ιστότοπος μπορεί να ζητήσει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας στο Amazon ή να προσπαθήσει να εγκαταστήσει ανεπιθύμητο λογισμικό στον υπολογιστή σας. Εάν λάβετε ένα μήνυμα όπως αυτό, θα πρέπει να το διαγράψετε χωρίς να ανοίξετε συνημμένα ή να κάνετε κλικ σε συνδέσμους».

(Sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί