Σε ένα συνεχόμενο και έντονο βομβαρδισμό πόλεων της Υεμένης προχώρησε η Σαουδαραβική Αεροπορία με πολλά κτίρια να καταστρέφονται και ακόμα και μεγαλύτερες εγκαταστάσεις να βρίσκονται στο στόχαστρο με τους Χούθι που δε διαθέτουν αεροπορία να είναι ανήμποροι να εμποδίσουν τους Σαουδάραβες.
Οι Σαουδάραβες προβαίνουν στους βομβαρδισμούς αυτούς με τέτοια ένταση για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από το γεγονός ότι οι Χούθι έχουν καταφέρει να προχωρήσουν τελευταία σε αρκετά μέτωπα με πιο πρόσφατο αυτό του Μαρίμπ την οποία πόλη πλέον έχουν θέσει υπό πολιορκία ενώ μονάδες τους έχουν καταλάβει ήδη τα πρώτα σπίτια της πόλης.
Το γεγονός αυτό μαζί με την υποχώρηση των δυνάμεων του Συνασπισμού από το παραλιακό μέτωπο της Υεμένης το προηγούμενο διάστημα, έχουν αλλάξει το κλίμα με αποτέλεσμα οι Σαουδάραβες να προσπαθούν με άλλα μέσα να πετύχουν το σκοπό τους. Αυτό βέβαια δεν πρόκειται να εμποδίσει τους Χούθι από το να συνεχίσουν τον πόλεμο καθώς μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να κερδίσουν έδαφος έναντι αντιπάλου που διαθέτει πακτωλό χρημάτων και άρα μισθοφόρων στο πεδίο.Όλα αυτά όμως εις μάτην από τη στιγμή που οι Χούθι καταφέρνουν να κερδίζουν έδαφος με την ιρανική πάντα υποστήριξη η οποία έρχεται δια θαλάσσης συνεχώς με αποτέλεσμα οι Χούθι να προμηθεύονται όσα χρειάζονται για τη συνέχιση του πολέμου. Οι Σαουδάραβες παρ’ ότι διαθέτουν όσα περιγράψαμε έχουν έλλειψη ικανού προσωπικού καθώς λειτουργούν κυρίως με μισθοφόρους ενώ οι απώλειες και στις τάξεις του τακτικού στρατού είναι αρκετά μεγάλες μετά από 6 έτη συγκρούσεων.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Συναγερμός» στις ΗΠΑ: Τα δύο στοιχεία του νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης που φοβίζουν
- Βεντέντα στην Κρήτη: «Πονοκέφαλος» η επαναλειτουργία των σχολείων στα Βορίζια
- Νέο κάζο στη Βρετανία! Αποφυλάκισαν “κατά λάθος” κι άλλον αλλοδαπό
- Με Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη θα συναντηθεί την Πέμπτη η Kaja Kallas
- Δένδιας: Έχει προβλεφθεί η απόκτηση ενός αριθμού νέων μεταγωγικών αεροσκαφών
- Ποιούς χαρακτήρισε «καμικάζι» ο έξαλλος με το Shutdown Τραμπ;
- Αρχίζουν να παραδίνονται μαζικά οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Ποκρόφσκ, vid
- Παπαζάχος για σεισμό Ξάνθης: «Μέχρι στιγμής είναι ένας μεμονωμένος σεισμός»
- Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 47χρονο που σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του
- Λιθουανία: Έπιασαν τα… φτυάρια για την κατασκευή εργοστασίου που θα παράγει όπλα για το ΝΑΤΟ, vid









