Το πλούσιο κράτος του Κόλπου, το οποίο θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελο Ποδοσφαίρου το 2022, έχει διαβεβαιώσει ότι όλοι, χωρίς διακρίσεις, θα είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα στη διάρκεια της αθλητικής διοργάνωσης, όμως οι αρχές του Κατάρ δέχονται συχνά επικρίσεις από τις οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τον τρόπο που ποινικοποιούν την ομοφυλοφιλία.
«Επιχειρήσεις ελέγχου που πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα διάφορων περιοχών του Κατάρ κατέληξαν στην κατάσχεση παιδικών παιχνιδιών που είχαν λογότυπα αντίθετα στις ισλαμικές αρχές», ανακοίνωσε στο Twitter το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
«Το υπουργείο καλεί όλους τους πολίτες και τους κατοίκους να ενημερώνουν τις αρχές για οποιοδήποτε προϊόν έχει λογότυπα ή σχέδια αντίθετα με τις παραδόσεις», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο QNA.
Από τότε που το Κατάρ ανέλαβε να διοργανώσει το Μουντιάλ του 2022 έχει γίνει στόχος οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυρίως για τις συνθήκες εργασίας των μεταναστών στα μεγάλα έργα για το Πρωτάθλημα αλλά και για την τον περιορισμό των δικαιωμάτων των σεξουαλικών μειονοτήτων.
Η Fifa είχε διαβεβαιώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι οποιαδήποτε διοργάνωσή της θα πρέπει να είναι «συμπεριληπτική».
«Οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να κρατούν οποιουδήποτε είδους σημαία επιθυμούν, χωρίς να γίνονται στόχος ή να υπόκεινται σε διακρίσεις, περιλαμβανομένης της σημαίας με το ουράνιο τόξο», δήλωσε η γενική γραμματέας της Fifa Φατμά Σαμουρά.
(photo: unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τσιάρας: Η προσχηματική άρνηση στον διάλογο από τους αγρότες κρίνεται από τους πολίτες
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου που παρέσυρε μπάρες σε σιδηροδρομική διάβαση
- Το ΒΙΝΤΕΟ που πρέπει να δουν όλοι: Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα των αγροτών, όχι τα επιδόματα
- Τύπος έχει ιδιαίτερο ταλέντο…αλλά οι φίλοι του κλέβουν τις εντυπώσεις! vid
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην ευρωπαϊκή εισαγγελεία οι συλληφθέντες για τις παράνομες επιδοτήσεις
- «Emily in Paris: The Fashion Guide»: Η μόδα και το στυλ της σειράς σε έναν τόμο
- Κ. Χατζηδάκης: Είναι η ώρα του διαλόγου με τους αγρότες
- «Αιώνια influencer» η Κέιτ Μίντλετον μπήκε στη λίστα με τις πιο καλοντυμένες
- Ουκρανός στρατιώτης κάνει έναν… περίεργο χαιρετισμό σε drone, vid
- Ταινία για τον βασιλιά των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ με σκηνοθέτη τον Γκας Βαν Σαντ









