Οι “ειδικοί” παίρνουν αποστάσεις… Rapid test σε εμβολιασμένους χωρίς εισήγηση της Επιτροπής

Λίγες ώρες πριν ανακοινωθούν τα νέα μέτρα με rapid test για εμβολιασμένους τις μέρες των εορτών, οι "ειδικοί" εκφράζουν τις ενστάσεις τους.

“Δεν χρειάζεται να βάλουμε τους εμβολιασμένους σε διαδικασία rapid test” είναι η άποψη που εκφράζουν, για μια απόφαση που φαίνεται να έχει ληφθεί προτού συνεδριάσει η αρμόδια “Επιτροπή των ειδικών” του υπουργείου Υγείας.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, δεν υπήρξε σχετική εισήγηση για το συγκεκριμένο μέτρο, ενώ εξέφρασε τις ενστάσεις του για όσα ανακοινωθούν.

Ερωτηθείς, για εάν η Επιτροπή έχει κάνει σχετική εισήγηση στην κυβέρνηση, ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε πως η Επιτροπή θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Τρίτης και ως εκ τούτου δεν έχει προηγηθεί κάποια εισήγηση.

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, έχει συζητηθεί το μέτρο για δωρεάν self test, του οποίου το αποτέλεσμα θα καταχωρείται, και το οποίο θα κάνουν και οι εμβολιασμένοι για την είσοδο σε χώρους εστίασης και κέντρα διασκέδασης. Ωστόσο, δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

Ενστάσεις για το υποχρεωτικό rapid test σε εμβολιασμένους εξέφρασε, στην ίδια εκπομπή, και ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, ο οποίος επισήμανε πως θα ήταν αρκετή εν όψει ρεβεγιόν μία ισχυρή σύσταση για self test. «Δεν χρειάζεται», τόνισε, «να βάλουμε τους εμβολιασμένους σε μία διαδικασία rapid testing».

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στο Mega, ξεκαθάρισε ότι αυτό το σενάριο δεν το έχει εισηγηθεί η Επιτροπή. Όπως υπογράμμισε:

«Η Επιτροπή δεν έχει συγκληθεί εδώ και 15 ημέρες. Αντικειμενικά δεν έχει πάρει απόφαση για αυτό το θέμα. Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν είπαν για τα δωρεάν self test εν μέσω των εορτών».

(ieidiseis. gr / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί