Το λένε ξεκάθαρα πλέον!! Έκθεση «Fjord Trends 2022»: Μετα-σύμπαν – Στο μέλλον οι άνθρωποι θα ζουν ανάμεσα σε ψηφιακό και πραγματικό κόσμο

Δεν θα υπάρχει μόνο σε οθόνες και συσκευές, αλλά θα αναμειγνύεται με την πραγματική ζωή: θα υπάρχουν σημεία επαφής μεταξύ των ψηφιακών κόσμων και του πραγματικού» σχολίασε η συμβουλευτική εταιρεία Accenture.

Ένα μετα-σύμπαν ή μετα-ίντερνετ θα είναι στο μέλλον ένα μέρος όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να βγάζουν τα προς το ζην και να δημιουργούν δουλειές, σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία Accenture.

Η έκθεση «Fjord Trends 2022» της «συμβουλευτικής εταιρείας Accenture» αναλύει τις συμπεριφορές των καταναλωτών και την επιρροή τους στην κοινωνία, την κουλτούρα και τις επιχειρήσεις, με δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί από 40 περιοχές στον πλανήτη.

«Ένα μετα-σύμπαν θα γίνει η πρώτη γραμμή του Ίντερνετ. Θα ομαδοποιεί όλα τα επίπεδα πληροφορίας και υπαρχόντων χώρων […] θα γίνει το μέρος όπου θα μπορείς να βγάλεις τα προς το ζην και να δημιουργείς δουλειές. Δεν θα υπάρχει μόνο σε οθόνες και συσκευές, αλλά θα αναμειγνύεται με την πραγματική ζωή: θα υπάρχουν σημεία επαφής μεταξύ των ψηφιακών κόσμων και του πραγματικού» σχολίασε η συμβουλευτική.

Η Accenture διαπίστωσε ότι στα δύο χρόνια της πανδημίας, η διάδραση των ανθρώπων με τους συναδέλφους τους και τα προϊόντα άλλαξε και θα συνεχίσει να μεταμορφώνεται.

Πότε πρωτοεμφανίστηκε ο όρος Metaweb

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο όρος metaweb (μετα-ιστός) εμφανίστηκε πρώτη φορά στη νουβέλα «Snow Crash» από τον συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας, Νιλ Σέφενσον, που τον περιέγραψε ως έναν συνδυασμό από μυριάδες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων της ψηφιακής πραγματικότητας και της επαυξημένης πραγματικότητας.

Να τονίσουμε ότι σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής τράπεζας Sber, οι υπάρχουσες τεχνολογίες θέτουν όρια στη δόμηση ψηφιακών χώρων, στους οποίους προς το παρόν είναι άβολο να βρίσκεσαι, αλλά στο μέλλον οι άνθρωποι θα μάθουν πώς να τους χτίζουν και να ζουν και να εργάζονται σ’ αυτούς.

Εν τω μεταξύ, και ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, πρόσφατα σημείωσε ότι το μέλλον είναι το μετα-σύμπαν.

Με την πανδημία κορονοϊού, η παρουσία στον χώρο εργασίας και η ίδια η διαδικασία έχει μεταμορφωθεί. Ολοένα και περισσότερες εταιρείες, αν και στο παρελθόν δεν έδιναν αυτού του είδους την ευελιξία στους υπαλλήλους τους, τώρα επιλέγουν να εργάζονται από απόσταση. «Αυτές οι αλλαγές πρόκειται μόνο να αυξάνονται στα επόμενα χρόνια» ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος, για να προσθέσει ότι η τηλεργασία θα προσελκύσει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στο μετα-σύμπαν» είχε δηλώσει, χαρακτηριστικά, ο Μπιλ Γκέιτς.

(από sputniknews. gr / photo: video screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί