η οποία, όπως είπε, πρέπει να αποφευχθεί προτού να είναι πολύ αργά, και κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ για την επέκταση των στρατιωτικών τους δυνατοτήτων στην ανατολική Ευρώπη.
«Χρειάζεται, όσο δεν είναι ακόμη αργά, να αποφύγουμε μια νέα πυραυλική κρίση στην Ευρώπη. Η εγκατάσταση στα εδάφη αυτά πυραύλων μέσου και μικρού βεληνεκούς είναι ανεπίτρεπτη. Αυτός είναι ο άμεσος δρόμος για να ξεκινήσει η αντιπαράθεση», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.
Σύμφωνα με τον Ριαμπκόφ, η εγκατάσταση στο έδαφος της Ευρώπης αμερικανικών πυραύλων Tomahawk θα αποτελέσει αναμφίβολα πρόκληση για την ασφάλεια της Ρωσίας. «Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο οι ΗΠΑ καθώς και οι σύμμαχοί τους στην Ευρώπη, επιλέγουν αυτόν τον δρόμο. Την ασφάλειά τους δεν την ενισχύουν», δήλωσε.
Τα σχόλια του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Μόσχα έγιναν εν μέσω της αυξανόμενης έντασης μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης για την Ουκρανία και την αύξηση των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορά της.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κλειστά αύριο Πέμπτη τα σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου λόγω της κακοκαιρίας
- Τα λουλούδια που κάθε άνοιξη μετατρέπουν λόφο της Ιαπωνίας σε ένα γαλάζιο υπερθέαμα (BINTEO)
- Ο al-Sharaa της Συρίας έγινε viral στο Λονδίνο για ένα… μπουκάλι (Vid)
- «Μπλόκο» Πούτιν! Ξεκαθάρισε στον Αρμένη πρωθυπουργό πως έχουν τα πράγματα με την ΕΕ
- Η ΕΕ προσφέρει 2 εκατομμύρια ευρώ ως παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Κούβα
- Κλειστά τα σχολεία και οι δομές εκπαίδευσης αύριο Πέμπτη στον δήμο Καρδίτσας
- Μετά τα ΗΑΕ, επόμενος σταθμός η Σαουδική Αραβία για τον υπ. Άμυνας
- Στενά του Ορμούζ: Την εμπλοκή της Κίνας ζητά ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας
- Συνελήφθησαν στην Τσεχία 2 Πολωνοί για εμπρησμό σε εργοστάσιο κατασκευής drones για την Ουκρανία
- Τραγικός απολογισμός: Πάνω από 1.300 οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο









