τόνισε ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς απευθυνόμενος στους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων με τους οποίους συζήτησε σήμερα την εξέλιξη της κρίσης και ζήτησε «να μην σταματήσουν να σχεδιάζουν και να σκέφτονται» πιθανούς τρόπους περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Τώρα είναι η ώρα να δράσουμε αντί να συζητούμε, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σολτς, σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, ωστόσο έως τα Χριστούγεννα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σκέψη για επιπλέον μέτρα εθνικού επιπέδου, καθώς τα μέτρα που αποφασίστηκαν την προηγούμενη φορά τίθενται σε ισχύ από αύριο. «Αν διαπιστωθεί ότι χρειάζονται επιπλέον μέτρα, θα τα αποφασίσουμε», διαβεβαίωσε ο νέος Καγκελάριος και ανέφερε ότι ο εμβολιασμός όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων παραμένει το μεγαλύτερο έργο της ομοσπονδίας και των κρατιδίων.
Ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ προειδοποίησε ότι σύντομα πλήρως εμβολιασμένοι θα θεωρούνται μόνο όσοι έχουν λάβει και τον ενισχυτικό εμβολιασμό, ενώ σε ό,τι αφορά τα μέτρα προστασίας, ζήτησε ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς να γίνει σε συγκεντρώσεις με έως 50 άτομα: «Αν είναι περισσότερα άτομα, ο κίνδυνος είναι απλώς πολύ σοβαρός», πρόσθεσε.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν δήλωσε από την πλευρά του ότι ήδη αυτή την εβδομάδα θα τεθεί σε ισχύ η υποχρέωση εμβολιασμού για συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους, ενώ η γενική υποχρέωση σχεδιάζεται για το τέλος Φεβρουαρίου, έπειτα από ενδελεχή εξέταση του θέματος στο Κοινοβούλιο.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
- Συναγερμός στη Χίο: Καθυστέρηση απόπλου του «Θαλασσίτης» μετά από καταγγελία για εκρηκτικό μηχανισμό
- Πυρκαγιά στον Άγιο Ονούφριο Μαγνησίας – Επιχειρούν 33 πυροσβέστες
- Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο μνημείο του Τσάρλι Κερκ στην Αριζόνα όπου θα μιλήσει ο Τραμπ, vid
- Τζόρτζια Μελόνι – «Ο θάνατος του Τσάρλι Κερκ προκάλεσε αγανάκτηση και προβληματισμό»
- Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μυρτόφυτο Παγγαίου Καβάλας
- Το Τελ Αβίβ απορρίπτει τη “μονομερή” δήλωση αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους
- Σε εξέλιξη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκεντρώσεων
- Συρία: Κοινοβουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 5 Οκτωβρίου
- Χαμός στο παρασκήνιο! Τι φέρεται να προωθείται τις ΗΠΑ
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΕΦΥΡΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΜΟΛΟΓΑ

ΣΥΜΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
