Στις αρχές του επόμενου έτους παρέπεμψε ο Γιάννης Οικονόμου σχετικά με την πλατφόρμα για τα ραντεβού παιδιών 5 έως 11 ετών για το εμβόλιο, καθώς όπως ανέφερε το χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από το πότε θα έχουμε τα εμβόλια, των οποίων η δοσολογία είναι διαφορετική.
«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, στις αρχές του έτους», συνέχισε ενώ τόνισε πως για κάθε κατηγορία πληθυσμού η κυβέρνηση θα φροντίσει να ενημερώνει σωστά και υπεύθυνα. Σχετικά με την στρατηγική της κυβέρνησης ενόψει των εορτών δήλωσε πως είναι αυτή που η κυβέρνηση έχει αναλύσει, με όπλα την ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης, τους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων και τη συνεχή προσπάθεια στήριξης του συστήματος υγείας.
Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε αν η επίσπευση της ενισχυτικής δόσης ήταν απόφαση του πρωθυπουργού ή της επιτροπής. «Το ουσιαστικό είναι ότι η χώρα μας, όπως και άλλες χώρες, κινήθηκε γρήγορα και έγκαιρα εξαιτίας της μετάλλαξης όμικρον και γιατί λόγω του χειμώνα βρισκόμαστε περισσότερο σε κλειστούς χώρους. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από την επιτροπή να εξετάσει και να αναλύσει το θέμα, η πλατφόρμα άνοιξε και ο κόσμος ανταποκρίθηκε», απάντησε ο κ. Οικονόμου.
Για το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετου μέτρου ή κάποιου οικονομικού πέναλτι για ομάδες ανεμβολίαστων όπως οι αστυνομικοί ή οι στρατιωτικοί δήλωσε πως «δεν υπάρχει κάτι καινούργιο».
Ρωτήθηκε επίσης από τι θα εξαρτηθεί η ενδεχόμενη επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.
«Έχουμε συγκεκριμένη πολιτική. Εστιάζουμε στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, κυρίως στους ευάλωτους συμπολίτες μας που είναι 60 ετών και άνω. Βλέπουμε ότι οι συμπολίτες μας ανταποκρίνονται. Εξελίσσεται γρήγορα και ο εμβολιασμός της 3ης δόσης και της 1ης για τους ανεμβολίαστους. Παρακολουθούμε τα μεγέθη και δίνουμε έμφαση με όλους τους τρόπους ώστε να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη», απάντησε.
(φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ενοχλήθηκαν οι διεθνιστές της Ε.Ε. με τις επαφές Ουγγαρίας-Ρωσίας
- Κομισιόν: Λάβαμε την επιστολή Μητσοτάκη για τα social media
- Όπου φύγει φύγει: Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων της Λαμπρής
- Ο Λίβανος ζητάει να συμπεριληφθεί στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Νέα επίθεση Τραμπ στο ΝΑΤΟ, «τρίβουν» τα χέρια τους οι Ρώσοι
- Ο επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας αποκλείει το ενδεχόμενο περιορισμού του προγράμματος εμπλουτισμού του ουρανίου
- Η Κάλας αναγκάστηκε να διορθώσει ανάρτησή της για τη Μ. Ανατολή μετά από σχόλια χρηστών
- Ιράν: Εως 15 πλοία την ημέρα θα περνούν από τα Στενά του Ορμούζ
- Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο ο 20χρονος που συνελήφθη για εμπλοκή σε οπαδικό επεισόδιο
- Αντιδράσεις για τις αλλαγές στο καθεστώς των προσωπικών γιατρών: «Αδικαιολόγητοι περιορισμοί»









