Ένα ναυαγοσωστικό σκάφος τύπου RNLI λοιπόν παρεμποδίστηκε να πάει να σώσει μετανάστες, καθώς στην προσπάθειά του αυτή, συνάντησε εξαγριωμένους ψαράδες στην παραλία στο Χάστινγκς.
Η Zoe από το Hastings, η οποία υπήρξε μάρτυρας του περιστατικού μαζί με τον φίλο της, περπατούσε στην παραλία τη στιγμή του συμβάντος και είπε ότι άκουσε «φρικτές» και «απεχθής» φράσεις προς τους διασώστες εθελοντές του RNLI, τη στιγμή που ετοιμάζονταν να επιχειρήσουν.
«Το Σάββατο (20 Νοεμβρίου) ο φίλος μου και εγώ ήμασταν στην παραλία και ακούσαμε τον σταθμό ναυαγοσωστικής. Σκεφτήκαμε «α, έχουν κλήση» και μείναμε να παρακολουθήσουμε.
Υπήρξε μια ομάδα ψαράδων που έβγαζε ψάρια στην ακτή εκείνη τη στιγμή και καθώς ο σταθμός του σκάφους άνοιξε, ακούσαμε τον ψαρά να φωνάζει: “Μην φέρνετε άλλους από αυτούς, έχουμε χορτάσει”. ”Γι’ αυτό σταματήσαμε τις δωρεές μας” και τέτοια φρικτά πράγματα».
Στη συνέχεια η Zoe είπε: «Το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους ετοιμάζονταν να μπει στο νερό και μερικοί από τους ψαράδες σκόπιμα βγήκαν με τους κουβάδες τους και στάθηκαν κατευθείαν μπροστά στο σκάφος, ώστε να μην μπορεί να μπει στο νερό. Ήταν πραγματικά οξύθυμοι και μπορούσες να ακούσεις το μίσος στις φωνές τους».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΣτΕ: Πότε ο διαζευγμένος πατέρας έχει δικαίωμα πρόσβασης σε στοιχεία που αφορούν το παιδί του
- Σε ολόκληρη τη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» τα δρομολόγια του Τραμ από αύριο Πέμπτη
- Μαγεία από ψηλά! Οι χιονισμένες κορυφές των Ιμαλαΐων σε 34 δευτερόλεπτα, Vid
- Δεν είναι σενάριο ταινίας: Πλούσιοι Δυτικοί πλήρωναν για να σκοτώνουν αμάχους στην πολιορκία του Σαράγεβο
- Για νέα εθνική πυξίδα έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας
- Ενεργειακές εγκαταστάσεις πλήττονται – Η Ρωσία προειδοποιεί για όλο αυτό που συμβαίνει
- Το 75% των επαγγελματιών του μάρκετινγκ έχει υιοθετήσει το ΑΙ, σύμφωνα με έρευνα
- Σουηδός υπήκοος εκτελέστηκε σήμερα στο Ιράν, δηλώνει η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας
- Το ΥΠΕΝ παραχωρεί στο υπ. Προστασίας του Πολίτη έκταση για τη δημιουργία Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων
- Αναβαθμίστηκαν λειτουργίες στο Πληροφοριακό Σύστημα της Επιθεώρησης Εργασίας, σε εφαρμογή του ν. 5239/2025









